ОВО ЈЕ ТЕК ПОЧЕТАК... Александар Стевановић на почетку Матурантског плеса 2023.

Панчево

Панчевачки матурантски плес 2023“, тачно у подне

ВИ СТЕ НАШ ПОНОС И НАША БУДУЋНОСТ!

Волео бих да своје жеље остварите у нашем граду, у нашем Панчеву, јер ће Град Панчево наставити да подржава и улаже у систем образовања како би се сви ученици остварили у будућности, пре свега у Панчеву – поручио је учесницима плеса Александар Стевановић, градоначелник Панчева

Поводом завршетка школске године матуранткиње и матуранти Панчева и ове године су учествовали на већ традиционалној манифестацији под називом „Матурантски плес 2023“.

Обележавање завршетка средње школе масовним плесом матуранткиња и матуранта у Србији почело је 2005. године, а Панчевке и Панчевци су свој плес први пут, заједно са матурантима широм Србије и Европе, заплесали две године касније, 2007. године.

Матурантски плес, уз Штраусовог „Слепог миша“, који је организовала градска Канцеларија за младе и Дом омладине, на којем је плесало преко 400 свршених средњошколки и средњошколаца из девет панчевачких средњих школа,отворио је Александар Стевановић, градоначелник Панчева:

-Велики матуранти, родитељи, професори, драге суграђанке и суграђани који сте дошли да увеличате ову свечану манифестацију, морам вам признати да осећам велику одговорност док стојим овде данас пред вама.

ЗВУЦИ „СЛЕПОГ МИША“… и плес свршених средњошколки и средњошколаца

Драги матуранти, честитам Вам завршетак средње школе и улазак у свет одраслих људи! Желим да свако од вас пронађе свој животни пут и пронађе себе, јер ово је само почетак. Волео бих да своје жеље остварите у нашем граду, у нашем Панчеву, јер ће Град Панчево наставити да подржава и улаже у систем образовања како би се сви ученици остварили у будућности, пре свега у Панчеву.

Завршетак средње школе јесте велики корак, али само један од многих које ћете направити у животу. Желим вам да кроз живот корачате храбро, са осмехом и будите добри и успешни људи. Ви сте понос и будућност нашег Панчева – рекао је Александар Стевановић, захваливши се се на труду и пожртвовању и родитељима и професорима који су им пружали свесрдну подршку током школовања.

Овогодишњи матурантски плес је почео минутом ћутања, а градоначелник Стевановић је замолио све присутне да се присете и младих живота који су, нажалост, недавно трагично прекинути, и пусте беле балоне.

(Фото: ЕPA)