ПРОБЛЕМ КОЈИ ЋЕ... посета једној од зграда Општинске управе

Опово

Посета министра државне управе и локалне самоуправе Александра Мартиновића

УЗ КОРИСТАН РАЗГОВОР, И КОНКРЕТАН ДОПРИНОС!

• Уз разговор о унапређењу рада Општинске управе и локалне самоуправе, министар Александар Мартиновић, у прилог томе, уручио је председнику Општине Милошу Маркову 20 лаптоп рачунара

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, заједно са начелницом Јужнобанатског управног округа Марином Томан, посетио је Општину Опово и том приликом разговарао са председником Општине Милошем Марковом и сарадницима.

У складу са оним чиме се бави министарство на чијем је челу, на радном састанку разговарало се о унапређењу рада Општинске управе и локалне самоуправе, и у том смислу и неким новим инвестицијама.

Унапређењу рада министар је допринео и конкретном акцијом, поклоном Општинској управи, и то, е мало, 20 лаптоп рачунара.

Након разговора, министар је обишао зграду Општинске управе, као и покривену зелену пијацу, чијој је изградњи својим средствима допринело и Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Изражавајући задовољство оним што је чуо и видео, министар Мартиновић је наговестио и нове пројекте, везане за проблем дислоцираности Општинске управе на више места.

Један од значајнијих проблема је чињеница што Општинска управа није смештена на једном месту, односно дислоцирана је у неколико зграда и разговарали смо о томе, да опет заједничким напорима следеће године финансирамо пројекат реконструкције зграде Општине. Оно што је такође један од приоритета Општине Опово, која има радну зону од неких 15 хектара јесте да се та радна зона попуни са одговарајућим инвестицијама и ја сам рекао председнику општине да ћемо ми као Влада Републике Србије да помогнемо Општини Опово и да покушамо да доведемо неког значајнијег инвеститора“ – наговестио је министар Мартиновић.

Милош Марков, председник општине, истичући добру сарадњу са Владом Србије, као и задовољство посетом и разговором са министром Мартиновићем, подсетио на чињеницу да „изградња модерне зелене пијаце не би била могућа без подршке ресорног министарства и Владе Реублике Србије.

На месту старе пијаце сада смо добили један нови, модеран објекат који има 18 тезги и 10 затворених простора, односно локала, које ћемо сада ставити у употребу. Крајем октобра очекујемо да пијаца профункционише, односно да уђу закупци и продају своје производе. Обишли смо зграду Општинске управе и направили смо један договор да се у наредном периоду та зграда реконструише и да објединимо све службе како би биле најфункционалније. Подсетио бих да све капиталне пројекте које радимо не бисмо могли да реализујемо без подршке републичких и покрајинских нивоа власти“ – истакао је Милош Марков.

(Фото: ЕПА)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.