ПОДРШКА ГРАДА... Предраг Стојадинов

Разговор с поводом

Предраг Стојадинов, директор ЈКП „Младост“ Панчево

А КАД ФК „ЖЕЛЕЗНИЧАР“ УЂЕ У СУПЕР ЛИГУ…

• После летње сезоне, ЈКП „Младост“, пратећи ритам активности панчевачких клубова и спортиста, полако прелази у зимски режим рада
• У плану је изградња новог модерног градског стадиона на „Стрелишту“

Јавним спортским објектима у Панчеву, попут базена, Хале спортова и популарног „Спортског“ управља и одржава градско ЈКП „Младост“. Оно што је тренутно актуелно у раду овог предузећа јесте да је недавно, после летње сазоне и како је и најављивано, за спортисте и рекреативце Панчева поново пуштен у рад затворени базен, као и сваке године у ово време, с почетка зимске сезоне. Како за Старт 013 каже Предраг Стојадинов, директор „Младости“, ни ове године због свега тога спортисти нису нимало трпели већ су све своје спортске активности могли несметано наставити на затвореном базену, како су већ и навикли. Иначе, током овог лета ЈКП „Младост“ је реализовало неколико инвестиција, међу којима су и радови на безенима Спортског центра „Стрелиште“, једног од спортских објеката у Панчеву за које је ово предузеће надлежно.

  • На затвореном базену смо завршили са уређењем купатила пошто смо реконструисали тоалете у такозваном спољном делу објекта у којем обично бораве родитељи док чекају своју децу да заврше са спортским активностима. Завршили смо та два тоалета у потпуности на базену, а поред тога смо и у Хали спортова такође реконструисали две свлачионице, једну комплетно, а другу делимично, што нам остаје да завршимо следеће сезоне, заједно са осталим свлачионицама и купатилима у овом објекту, како смо и планирали. Постепено радимо на свим нашим објектима. Кад је реч о недавним инвестицијама „Младости“, највише смо били фокусирани на Спортско – рекреативни центар „Младост“ где смо током лета завршили радове на фудбалском терену на којем смо, уз финансијску помоћ Града, поставили вештачку траву. То је терен који за своје утакмице и тренинге користи ФК „Железничар“, клуб који се тренутно такмичи у Првој лиги Србије и чије утакмице веома посећене – објашњава Стојадинов.

Из градске касе је за ове радове је издвојено 78 милиона динара и тиме је Панчево добило један модеран фудбалски терен. Наш саговорник додаје да је ових дана на популарном „Спортском“ кренуо тренажни циклус, како за спортске клубове тако и за појединце, укључујући ту и бројне рекреативце који свакодневно користе терене на овом Спортском центру. Поред тога, полако крећу и поједина такмичења тако да сви панчевачки спортски објекти које одржава „Младост“ полако прелазе у зимски режим рада. Ових дана  почињу такмичења у рукомету, и мушком и женском, а неке утакмице су већ одржане у панчевачкој Хали спортова, укључујући ту и један интернационални меч.

Како напомиње директор „Младости“ почетком октобра креће и кошарка и такмичења КК „Тамиш“ као и утакмице одбојкашких такмичења. Наравно, почео је тренажни циклус и за индивидуалне спортисте, попут тенисера, а који користе терене СРЦ „Младост“. Овај центар је у сваком тренутку отворен и за грађане Панчева, рекреативце који свакодневно користе капацитете овог спортског центра. Поред свега тога, на „Спортском“ су и дечија игралишта увек пуна малишана, посебно током викенда, додаје Стојадинов.

Када је реч о плановима „Младости“ и инвестицијама за наредни период, директор овог предузећа подсећа да се оно бави сервисирањем спортских активности у граду што не би било могуће без подршке Града Панчева и градоначелника Александра Стевановића.

  • Све озбиљније планиране инвестиције „Младости“ везане су највише за ФК „Железничар“, који има амбиције да напредује у фудбалску Супер лигу Србије, што захтева да се морају испратити одређени стандарди по питању целокупне спортске инфраструктуре, у овом случају на Спортско-рекреативном центру „Младост“. У плану је изградња новог модерног градског стадиона у Панчеву, на „Стрелишту“, али до тада морамо испратити ове захтеве како би се на садашњем терену могли играти утакмице тог вишег ранга такмичења. Једна од ствари које морамо испратити јесте повећање капацитета постојећих трибина, што подразумева њихову реконструкцију, радове који су нам сада свакако у плану.

Град Панчево такође подржава амбиције ФК „Железничар“ чије остварење би свакако много значило и за спорт у нашем граду и за сам Град Панчево. Сви ми то прижељкујемо, да у нашем граду можемо видети Звезду, Партизан, Војводину како играју утакмице Супер лиге са једним панчевачким клубом – истиче Стојадинов, додајући да се доста ради и на уређењу базена и да је време да се планира и реконструкција корита базена што је један од важнијих послова које „Младост“ планира за наредни период.

Поред базена, Хале и Спортског центра на Миси, ЈКП „Младост“ од пре пар година одржава и Градски стадион на коме утакмице и тренинге има ФК „Динамо“, атлетичари АК „Динамо“, као и истоимени Рагби клуб који је све активнији последњих година.

Предраг Стојадинов напомиње да је сва подршка коју Град Панчево кроз рад ЈКП „Младост“ пружа спортистима и рекреативцима у Панчеву много значи за даљи развој спорта у овом граду што је најбољи пут ка остварењу значајнијих спортских резултата, што је крајни циљ свих који се баве спортом у Панчеву, као и оних који га воле.

(Старт 013)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево