ПРВО И ТРЕЋЕ ДОБА... сусрет који зрачи посебним задовољством

Ковин

Основци „Ђуре Јакшића“ у „Дечјој недељи“ и у Дому пензионера

ДРУЖЕЊЕ КОЈЕ ПЛЕНИ И ДУШУ И СРЦЕ

• Већ традиционално, ученици ковинске ОШ „Ђура Јакшић“ су један дан „Дечје недеље“ посветили дружењу са пензионерима, уз играње шаха, рецитовање…

Дечју недељу“, прву недељу у октобру, ученици Основне школе „Ђура Јакшић“ у Ковину већ више од десет година обележавају, између осталог, и посетом својим најстаријим суграђанима, вршњацима својих бака и дека, и то у њиховом другом дому – Дому пензионера.

Тако је било и ове године. Један од празничних дана „Дечје недеље“, и то први, основци „Ђуре Јакшића“ провели су у друштву са пензионерима, уз програм које су припремиле Маша Вулетић и Марија Михајлов Ђорђевић, професорке српског језика и књижевности, али и у дружењу поред шаховске табле, где су на једној страни били они који се налазе у свом „првом добу“ а на другој они који живе своје „треће доба“. Победници су били и једна и друга страна, нема шта.

После обраћања професорки и њиховог пригодног поздрава за све присутне, и професорке и ученике, са посебним задовољством, не скривајући емоције, поздравила је Драгица Радмановић, председница Удружења пензионера.

Осим шаховски табли и друштвених игара, у програму је био и део посвећен поезији, и то тако што су своја литерарна умећа на делу, у сопственом извођењу, показале ученице Нађа Рнић и Марија Вујичин. Њихово поетско достигнуће је настало не случајно, него управо учешћем на конкурсу, који је посвећене 1. октобру, Међународном дану старијих, тако да је и то било у функцији разијања алтруизма код деце и уважавања и поштовања својих старијих суграђана, што ће се, како су наговестиле професорке успешних рецитаторки, наставити и наредних године, јер младост и старост су део друштвеног миљеа, који се непрекидно испреплиће, увек, и данас и сутра.

(Фото: ОШ „Ђура Јакшић“)

Пројекат „Општина Ковин данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у оидржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.