ДЕО ТИМА С ПОНОСОМ... Предраг Гинцуљ

На кафи са…

Предраг Гинцуљ, посланик Скупштине АП Војводине и одборник СО Опово

НИШТА ВИШЕ НИЈЕ ИСТО КАО ШТО ЈЕ БИЛО

• У последње три и по године урађено је више него за претходних 20,  и то је оно што мене, као посланика и одборника, испуњава посебним задовољством – каже Гинцуљ

Са 23 године био је председник Савета МЗ Сефкерин, а са 29 година постаје најмлађи посланик у тадашњем сазиву Скупштине АП Војводине, и то изабран непосредним гласањем грађана, по већинском систему, својим именом и презименом, иза кога је стајала само странчка припадност – СНС. Члан је те партије од првог дана њеног оснивања и, како сам каже, спада у друштво оснивача странке. Сада је потпредседник Општинског одбора СНС и шеф њене одборничке групе у Скупштини општине Опово. По занимању је специјалиста – струковни економиста.

Наш домаћин је Предраг Гинцуљ, посланик Скупштине АП Војводине и у овом сазиву, који нас је љубазно дочекао на договореном месту и који је већ на самом почетку нашег разговора показао зашто је то што јесте, и што је још као врло млад постао политички активан и уважаван од својих суграђана, било као изузетна личност, било као изузетан члан  странке, свеједно.

Ипак, он каже да за све што је постигао на политичком плану, радећи у интересу грађана општине Опово, посебну захвалност дугује странци и страначком руководству, посебно председнику Александру Вучићу, „јер је он та главна покретачка снага за све нас и који својим примером показује како треба радити у интересу грађана, а не свом сопственом као што су радили они пре њега“.

Посланик Гинцуљ, када говори о периоду када је био опозициони посланик, каже да је у то време укупан покрајински буџет био на нивоу од 50 милијарди динара, а да је сада, када је посланик позиције, буџет Покрајине за 50 одсто већи! Сем тога, у „њихово време јавни дуг је износио преко 13 милијарди динара, док је данас, у наше време, више него преполовљен, и износи 6 милијарди динара. –За разлику од тог периода, пре 2016. године, сада нема фиктивних пројеката, нема промашених инвестиција, нема закулисних договора, све је транспарентно и све што ова власт ради – ради у интересу свих грађана АП Војводине, посебно уважавајући потребе неразвијених општина, како би што пре изашле из тог круга неразвијених, подржавајући све пројекте локалних самоуправа које воде бољем животу грађана, у сваком погледу – истиче посланик Гинцуљ, додајући да је то тај пут који води до „новог лица Србије, како је то рекао председник Вучић, образлажући инвестициони план Србије у наредном периоду“.

ОПОВО – све је другачије него пре три и по године (Фото: Старт 013)

Када је реч о сарадњи покрајинске власти са локалним самоуправама, општина Опово може да се похвали и те како значајном сарадњом. Покрајина је у овој опоштини подржала бројне пројекте, од којих Гинцуљ посебно истиче онај који се тиче  пута Опово – Дебељача, чији ће завршетак и пуштање у рад бити од изузетног економског значаја, и не само економског, и за општину Опово и за општину Ковачица.

За само три године и три месеца, од маја 2016. до августа 2019. године, у овој општини реализоване су бројни пројекти, у које је инвестирано скоро 921 милион динара.

Од посланика и одборника Гинцуља сазнајемо да су, сем у  довршетак изградње пута Опово – Дебељача, значајна средства уложена и за асфалтирање  улица, и то у свим насељеним местима, а највише у Сефкерину.  Укупно је асфалтирано 5.842 м путева, у вредности од готово 50 милиона динара,

Сем тога, изграђена је и пешачко-бициклистичка стаза између Опова и Баранде, у дужини од 2.800 метара.

Има тога још доста… али о томе…

С. Батало

Пројекат „Општина Опово – садашњост за будућност“ суфинансира Општина Опово.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.