У ПРАВО ВРЕМЕ... обраћање Петра Вишњичког након потписивања уговора

Ковачица

Потписана 24 уговора у циљу помоћи грађанима на плану енергетске ефикасности

ПОМОЋ У ПРАВОМ ТРЕНУТКУ

• Општина Ковачица за помоћ грађанима у циљу повећања енергетске ефикасности издвојила је шест милиона динара
• Следи нови јавни позив: за куповину и уградњу соларних панела

После Јавног позива за побољшање услова енергетске ефикасности у домаћинствима грађана општине Ковачица, данас су потписана и подељена 24 уговора носиоцима 24 домаћинства, које су „прошли“ услове јавног позива и стекли право на финансијску подршку за побољшање услова енергетске ефикасности.

За те намене је Општина Ковачица издвојила шест милиона динара, која ће 24 домаћинства утрошити на куповину и уградњу топлотних пумпи или котлова на биомасу, замену спољних прозора и врата, као и за изолацију тавана испод кровног покривача.

Грађане општине Ковачица који су потписали уговоре поздравио је Петар Вишњички, заменик председника Општине Ковачица, који је том приликом изразио задовољство што ће 24 домаћинства трошити мање енергије за загревање, што је од посебног значаја, посебно у новонасталим околностима поскупљења свих енергената.

Петар Вишњички је рекао и да данашњим потписивањем уговора посао ове врсте није завршен, најављујући да ће у другој половини октобра бити расписан нови јавни позив, тада за куповину и уградњу соларних панела.

(Фото: EPA.rs)

Пројекат „Општина Ковачица данас – оно што остаје и сутра суфинансира Општина Ковачица.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.