УВАЖАВАЊЕ... и зато захвалност Зоране Братић Влади Србије

Влада Србије

Потписан уговор о изградњи новог дечјег вртића у Банатском Карловцу

ПРЕДСЕДНИЦА ШТО ОБЕЋА ТО И ОСТВАРИ

• Уговор о изградњи новог вртића, са министарком просвете проф. др Славицом Ђукић Дејановић потписала је Зорана Братић, председница Општине Алибунар
• Нови вртић обезбедиће комфорни дневни боравак за 220 малишана

Оно што је обећано, још пре више од говину дана, биће, данас је то и званично потврђено, и реализовано. Упркос, знате већ, оспоравања, сумње, па зато нећемо о томе. Има важнијих ствари у животу, па и у политици.

Уговором вредним 156 милиона динара, који су данас у Влади Србије потписале министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић и председница Општине Алибунар Зорана Братић, Банатски Карловац, највеће насељено место у општини Алибунар, имаће ускоро нови дечји вртић.

Општинска локална самоуправа, на челу са првом дамом општине, Зораном Братић, тако је идеју о изградњи новог дечјег вртића, једну од кључних у свом бизнис плану, преточила у скорашњу стварност.

Изградњом новог дечјег вртића, на површини од око 1450 метара квадратних, створиће се могућности за дневни смештај 220 малишана, који ће бити подељени у 11 група.

Зашто је овај вртић толико значајан?

Предшколска установа „Полетарац“ поседује три своја објекта, у Алибунару, Владимировцу и Банатском Карловцу, а највећи број уписане деце је управо у Банатском Карловцу, где је вртић под притиском времена у доста лошем стању.

Изградњом новог вртића, васпитање и образовање деце, у савремено опремљеном амбијенту значајно ће се унапредити и подићи на виши ниво. На задовољство, у то нема сумње, и деце и њихових родитеља.

О томе је, након потписивања уговора, говорила и Зорана Братић, председница општине:

„Општина Алибунар дугује велику захвалност Влади Републике Србије и ресорном Министарству просвете, јер су нам обезбедили средства за изградњу новог објекта вртића у Банатском Карловцу, чиме ће бити решен вишегодишњи проблем смештаја деце у овом месту. Нови дечји вртић градиће се по највишим стандардима за потребе васпитања и образовања деце предшколског узраста, као и њиховог смештаја, чиме ће се значајно побољшати квалитет свих услуга које пружа Предшколска установа „Полетарац“ Алибунар“ – истакла је, с очитим задовољством, Зорана Братић.

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.