Вршац

Успешно завршена турнеја Народног позоришта „Стерија“

ПОСЛЕ „ХЕРОЈА НАЦИЈЕ“ – „ЧАРОБЊАК ИЗ ОЗА“

Представом Ивана М. Лалића „Херој нације“, у режији Предрага Стојменовића, ансамбл народног позоришта „Стерија“ из Вршца успешно је завршио своју турнеју, која је започета у Кривој Паланци, учешћем на 10. Фестивалу „Свети Јоаким Осоговски“, а завршена гостовањем у Краљеву, познатом по својој изузетној позоришној публици.

После наступа у братској Кривој Паланци, који је протекао уз дуготрајне аплаузе који су прелазили у овације, договорена је даља сарадња два побратимљена града и њихових културних установа, са новим садржајима и у различитим формама.

Турнеја је завршена, али већ 2. октобра, на сцени Народног позоришта „Стерија“, најмлађа публика моћи ће да ужива у програму Светске недеље деце, и то у чак три извођења представе „Чаробњак из Оза, у режији Миодрага Динуловића, представе која је победила на 7. Међународном позоришном фестивалу за децу „Чар, чар, Зајечар“, Дечјем позоришном фестивалу „Позориште звездариште“, 51. Фестивалу професионалних позоришта Србије „Мали Јоаким“, чиме Народно позориште „Стерија“ наставља дугогодишњу сарадњу са Краљевачким позориштем.

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.