ПОЗИВ ОТВОРЕН... за сада 18 чланова и чланица, даље...

Опово

Почео са радом мешовити хор Културног центра Опово

КАД ДОБРА ИДЕЈА ПОСТАНЕ СТВАРНОСТ

• Прва аудиција одржана је 17. септембра, прва проба 24. септембра, а први јавни наступ очекује се у децембру ове године * Хор има 18 чланова и води га Ивана Јосић, мастер соло певања

Директорка Општинске народне библиотеке Катарина Николић Ралић и професорка певања Ивана Јосић заједнички су дошли на идеју да оснују један мешовити хор и на тај начин унапреде културни, и не само културни, живот општине Опово.

И после свих неопходних припрема и активности, реализација те и те како корисне идеје започела је 17. септембра, када је одржана прва аудиција, да би недељу дана касније одржана и прва проба.

Хор је понео назив ХармониУм, са симболичком поруком о складу и умећу и за сада има 18 чланова и чланица, и то седам сопрана, шест алтова, три тенора и баса, а води га Ивана Јосић, мастер соло певања. Сви они су музички образовани и привржени идеји хорског певања, које има своје посебне вредности и особености у односу на соло наступе. И у томе лежи његова посебна драж за музичке енузијасте.

Истичући да је хор основан уз велику подршку и помоћ Катарине Николић Ралић, директорке Општинске народне библиотеке, професорка Јосић каже да је „изузетно задовољна одзивом и квалитетом гласова на аудицији и на првој проби.“

– Желим да нагласим да су добродошли сви који су старији од 15 година, а желе да се прикључе хору, то могу да учине на нашим пробама средом од 19,30 сати и суботом од 18 часова. Репертоар је за сада разнолик и прилагођен почетку рада, а већ први наступ планирам за децембар. Катарина и ја смо имале идеју да урадимо нешто велико и важно за нашу средину, као што је оснивање хора и неговање традиције, а ту исту жељу осећам и код чланова хора који су се одазвали – истакла је Ивана Јосић.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.