Бела Црква

НВО „Школа плус“  и акција „Караван пријатељства“

МОЈЕ ПРАВО ДА ХОДАМ ЗДРАВО

• Уз лагано пешачење, дружење, разноврсне игре и едукацију – квалитетно смо провели један дан“ – рекла је Јасмина Туртуреа, председница НВО „Школа плус“

Невладина организација „Школа плус“ из Беле Цркве спроводи активности у оквиру програма за децу и младе под називом „Караван пријетељства“, подржаног од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Унапређивање могућности за квалитетно провођење слободног времена младих, кроз промоцију игара и колективног боравка младих у природи, био је главни циљ овог каравана.

„Караван пријатељства укључио је најважнији аспект у овим посебним временима док траје пандемија, а то је пешачење и боравак у природи. Упркос лошем пролећном времену, уз ветар и кишу, успели смо да спојимо образовни концепт са правилним коришћењем слободног времена. Импозантно је било стајати на ушћу реке Нере у Дунав, где смо присутнима пренели важне карактеристике ове величанствене реке Дунав, која протиче и кроз територију општине Бела Црква. Уз лагано пешачење, дружење, разноврсне игре и едукацију – квалитетно смо провели један дан“ – рекла је Јасмина Туртуреа, председница НВО „Школа плус“.

Караван пријатељства изведен је у неколико група, уз мото: „Моје право да ходам здраво“ и остварио је све задате циљеве. Радује чињеница да смо овим излетом до ушћа Нере у Дунав обухватили садржај са наших тематских радионица у овом циклусу, уз примену образовно – васпитних садржаја, који ће омогућити младима да развију вештине и вредносне ставове кроз овакав лични развој – поручују из „Школе плус“.

(Према: БЦ Инфо)