ЗАЈЕДНИЧКИ УСПЕХ... подршка родитељима за срећну будућност нових генерација

Банатски Карловац

Положен камен темељац за изградњу дечјег вртића

ЗА СРЕЋНО И БЕЗБРИЖНО ДЕТИЊСТВО

• Заједно са председницом Општине Алибунар Зораном Братић, камен темељац за нови вртић положила је и др Славица Ђукић Дејановић, министарка просвете у техничком мандату

После потписивања уговора, прво са једним министром просвете, па онда са другим, данас је, симболичким полагањем камена темељца, почела изградња дечјег вртића у Банатском Карловцу.

Инвестицијом вредном 150 милиона динара, на површини од око 1.450 метара квадратних, нићи ће нови дечји вртић који ће збринути 220 малишана, подељених у 11 група.

Прве две лопате шљунка у темеље будућег вртића поставиле су др Славица Ђукић Дејановић, министарка просвете у техничком мандату, и Зорана Братић, председница Општине Алибунар.

Захваљујући се Министарству просвете на подршци у реализацији пројекта, Зорана Братић је истакла да ће се вртић градити по највишим стандардима „чиме ће се у значајној мери повећати квалитет услуга које пруже ПУ „Полетарац“ Алибунар.“

„Полагањем камена темељца за нови вртић улазимо у реализацију најважнијег пројекта у Општини Алибунар. Наши најмлађи суграђани коначно ће добити адекватан простор за одрастање и образовање, чиме ће се пружити подршка породицама и родитељима и новим генерацијама које су наша будућност. Кроз реализацију овог пројекта, као и других које спроводимо, Општина Алибунар настоји да створи окружење у којем ће деца имати све услове за безбедно и срећно детињство“, поручила је Зорана Братић.

„Изградњом нових као и доградњом, адаптацијом и опремањем постојећих објеката, Министарство просвете ради на ширењу капацитета предшколских установа широм Србије, чиме даје подршку родитељима, деци и локалној самоуправи“ – изјавила је Славица Ђукић Дејановић.

Изградња нових вртића спроводи се у оквиру пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање, које Министарство просвете реализује уз подршку Светске банке. Циљ пројекта је унапређење квалитета и повећање броја деце у систему предшколског васпитања и образовања. Битан аспекат овог пројекта је и инклузија малишана у систем предшколског васпитања и образовања од најранијег узраста, поготово оних из социјално осетљивих група.