Град Панчево

Како је локална самоуправа пропратила почетак нове школске године

У 20 ШКОЛА УПИСАН 1.151 ЂАК ПРВАК

• Градоначеник Александар Стевановић у посети ОШ „Мирослав Мика Антић“ у Панчеву, заменица градоначелника Драгана Купрешанин на пријему првака у ОШ „Жарко Зрењанин“ у Качареву

 

Поводом почетка нове школске године и уписа ђака првака, градоначелник Александар Стевановић и Татјана Божић, чланица Градског већа задужена за образовање Града Панчева, посетили су ОШ “Мирослав Антић” у Панчеву.

Том приликом градоначелник Александар Стевановић поздравио је учитеље, родитеље, баке и деке, као и ђаке прваке, пожелевши им срећан полазак у школу:

Једна од првих обавеза као градоначелника Панчева јесте дочек наших ђака првака у ОШ “Мирослав Антић”. Овом приликом желим да их поздравим и да пожелим успешан почетак школовања свим првацима, али и осталим ђацима који ће од сутра кренути да похађају наставу. У 20 школа на територији града Панчева кренуће 1.151 првак. Град Панчево је припремио све у складу са свим препорукама које смо добили од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, али и Министарства здравља Републике Србије, да све протекне у најбољем реду у складу са епидемиолошком ситуацијом. Такође, како би родитељи били спокојнији, важно је да знају да су обезбеђене довољне количине маски и свих дезинфекционих средстава. Град Панчево наставља своју традиционалну акцију која траје годинама уназад, а односи се на безбедност деце у саобраћају. И ове године, као и претходних, Град Панчево дели светло-рефлектујуће прслуке првацима, како би они били уочљиви учесницима у саобраћају, а све учеснике у саобраћају молим, с обзиром на то да је нова школска година почела, да обрате пажњу на прваке и остале ученике, посебно у зонама око основних и средњих школа.

Први разред у ОШ “Мирослав Антић” уписало је 114 ђака.

У Основној школи “Жарко Зрењанин” у Качареву организован је пријем за ученике првих разреда и заменица градоначелника Панчева Драгана Купрешанин поделила је првацима рефлектујуће прслуке како би били безбеднији у саобраћају.

Иначе, ове године, у први разред основне школе у Граду Панчеву у школску 2020-2021. годину (укупно 20 школа: 10 градских, 9 сеоских и Школу за основно и средње образовање „Мара Мандић“) уписан је 1.151 ученик.

(Према: Градски сајт)

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево