НЕЗАПОСЛЕНИХ СВЕ МАЊЕ... обраћање Драгане Митровић

Вршац

На Сајму запошљавања 18 послодаваца тражи 230 радника

УЗ ДОБРЕ УСЛОВЕ РАДА И ДОБРО ЗАПОШЉАВАЊЕ

Желим да поздравим одлуку наших компанија и предузећа које сада већ редовно узимају учешће на сајмовима запошљавања, чиме јасно показују да свој даљи развој базирају у Вршцу, односно да је Вршац једно здрава средина за пословање – истакла је, отварајући Сајам, градоначелница Вршца Драгана Митровић

Национална служба за запошљавање, Филијала Вршац, у Хотелу “Србија”, у Конгресној сали, организовала је Сајам запошљавања, уз учешће 18 послодаваца са седиштем или регистрованим пословним јединицама у Вршцу, који су изразили потребу за запошљавањем преко 230 нових радника, различитих образовних профила и степена стручне спреме.

Пошто је прво све учеснике поздравио Радојица Лазин, директор вршачке Филијале Националне службе за запошљавање, Сајам је пригодним говором отворила Драгана Митровић, градоначелница Вршца.

“Желим да поздравим одлуку наших компанија и предузећа које сада већ редовно узимају учешће на сајмовима запошљавања, чиме јасно показују да свој даљи развој базирају у Вршцу, односно да је Вршац једно здрава средина за пословање. Основни циљ Града Вршца је да сви наши суграђани раде и пре свега буду задовољни својим послом. Марљиво смо радили на стварању успешне пословне климе у нашем граду и можемо се похвалити податком да је у последње четири године у Вршцу отворено преко 840 привредних друштава и предузетничких радњи, док су неки привредни субјекти у истом периоду знатно проширили своје капацитете.

Посебно радује чињеница да се од 2016. године број незапослених у Вршцу више него преполовио, што је више од 2.500 лица, док је само путем Сајмова запошљавања, запослено више стотина наших суграђана. Посебно бих изразила задовољство, сталним унапређивањем сарадње Града Вршца са Националном службом за запошљавање, када су у питању програми запошљавања које ова институција спроводи током целе године. Локална самоуправа и установе нашег града активно учествују у програмима Моја прва плата и „Стручна пракса“ где и у овом тренутку многи Вршчани и Вршчанке стичу своје прво радно искуство, док је већ више десетина лица, која су ове програме прошла последњих година, засновало радни однос и данас успешно ради.

Највећи резултат нашег преданог рада је свакако завршетак инфраструктурног опремања Индустријске зоне „Север“, која је сада потпуно спремна да прими прве инвеститоре, а што ће нам, сигурна сам у блиској будућности омогућити да незапосленост у нашем граду сведемо на минимум”, истакла је градоначелница Митровић, да би потом обишла штандове Хемофарма, Телекома Србија, Интертрона, Виле Брег…