ПОДРШКА КУЛТУРИ... посебно у мањим и сиромашнијим срединама

Опово

Покрајинска влада одобрила нова средства за адаптацију Виле „Мис Хелена“

ОБЕЗБЕЂЕНЕ ПАРЕ ЗА ЗАВРШЕТАК ПОСЛА

Због одржања нашег духа, због културних стваралаца и младих који треба да остану у својим срединама, усмерили смо новац и у мање средине – истакао је Игор Мировић, председник Покрајинске владе, након уручења уговора представницма локалних самоуправа, међу којима је био и Горан Дивљачки, члан ОВ Опова

На пригодној свечаности, а после успешно окончаног конкурса Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је уговоре, у укупној вредности од 500 милиона динара, а за финансирање и суфинансирање пројеката обнове и опремања објеката културе у јавној својини АП Војводине.

Међу 11 градова и општина који су „прошли“ на конкурсу је и Општина Опово, која је за завршетак радова на реконструкцији Виле „Мис Хелена“ добила 15,5 милиона динара.

У име Општине Опово уговор је потписао Горан Дивљачки, члан Општинског већа општине Опово.

По уручењу уговора, председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се присутнима следећим речима:

Издвајањем ових средстава покренули смо један снажан процес и верујем да ћемо у будућности бити поносни што смо део заједничке политике јер смо обезбедили финансијска средства која нас воде ка реализацији пројеката у области културе. Тога не би било да нисмо уредили јавне финансије и водили успешну политику заједно са председником Републике и Владом Србије. Због одржања нашег духа, због културних стваралаца и младих који треба да остану у својим срединама, усмерили смо новац и у мање средине“, рекао је Игор Мировић.

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.