ОД УЛИЦЕ ДО УЛИЦЕ... Маја Витман на лицу места

Панчево

Почињу радови на реализацији предвиђених капиталних ивестиција за 2023. годину

ДА УЛИЦЕ БУДУ ГРАДСКО И СЕОСКО ЛИЦЕ

•  Стратешки пројекти који су дефинисали политику председника Републике Александра Вучића су нам узор и мотив да радимо брже и боље у корист свих грађанки и грађана нашег града – каже Маја Витман, градска менаџерка

После краће паузе, у понедељак, 13. фебруара, настављају се радови на реализацији капиталних инвестиција, како оних који нису завршени током прошле године, тако и нових, оних планираних у оквиру пројекта јавно-приватног партнерства на инфраструктурном сређивању улица, али и изградњи неких нових објеката.

По речима Маје Витман, градске менаџерке, најпре се настављају радови на реконструкцији Улице Јосифа Маринковића у МЗ „Тесла“ и Улице Братства и јединства у МЗ „Војловица“, а у наредном периоду крећу радови и на реконструкцији Улице Светозара Шемића, дела Светог Саве и Железничке, Патријарха Чарнојевића, Кнеза Михаила Обреновића и Димитрија Туцовића.

Настављамо са радовима у централном градском парку и уређењу Потамишја. Месна заједница „Стрелиште добиће нову инфрастуктуру и коловоз у улицама Стевана Сремца и Иве Андрића, као и Душана Петровића Шанета и Прешернове са црпном станицом. У току календарске 2023-2024. биће урађена техничка документација за улице Миладина Поповића, Мученичке и Кеја Радоја Дакића, Бранка Радичевића (од Браће Јовановића до Моше Пијаде), Марије и Лазара Драгичевића, Стеријине, Пере Сегединца и Милоша Требињца са раскрсницом Првомајске и Радивоја Кораћа“ – каже Маја Витман, додајући да ће бити изграђен и нови објекат у дворишту Гимназије, капеле у Долову и Иванову, а биће створени и услови за отварање вртића у Банатском Новом Селу.

Грађанима смо обећали велики број инвестиција које смо дефинисали како утврђеним уговорима, тако и буџетом за 2023. годину. Да подсетимо да смо пројектом јавно- приватног партнерства имали равномеран однос према градским и сеоским месним заједницама и да смо урадили 164 улице, односно 82,5 км путева и 10,5 км тротоара. Поносни смо на ову чињеницу и поред свих недаћа које су окупирале светску сцену у претходне две и по године, настављамо даље. Стратешки пројекти који су дефинисали политику председника Републике Александра Вучића су нам узор и мотив да радимо брже и боље у корист свих грађанки и грађана нашег града“ – напомиње Маја Витман, градска менаџерка.

(Фото: EPA.rs)