УРУЧЕЊЕ... Игор Мировић, Вук Радојевић и Саша Павлов

Нови Сад

Граду Панчеву одобрена два пројекта из области пољопривреде

ПАНЧЕВУ ЈОШ 19,5 МИЛИОНА ДИНАРА

• Што се ове године тиче, ми смо изузетно задовољни, мада још сви конкурси нису завршени – истакао Саша Павлов, градоначелник Панчева

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 68 уговора представницима 41 локалне самоуправе, које су оствариле право по основу три конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, у вредности 932, 5 милиона динара, од чега је Покрајинска влада издвојила 300 милиона динара.

Реч је о Конкурсу за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта, Конкурсу за доделу подстицајних средстава за реализацију радова на уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта и Конкурсу за доделу подстицајних средстава за уклањање дивљих депонија с пољопривредног земљишта, односно привођење намени пољопривредног земљишта. Град Панчево конкурисао је и добио средства по прва два конкурса, истиче се у саопштењу Градске управе.

Председник Мировић подсетио је да је Покрајинска влада од 2016. године до данас у фокус ставила привредни и економски развој и једно од најважнијих питања, како је рекао, развој пољопривреде, док је Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарсто Вук Радојевић, изјавио да је један од најважнијих приоритета Покрајинске владе развој аграра.

Градоначелник града Панчева Саша Павлов, после потписивања уговора, истакао је значај подршке коју Панчево има од стране Покрајинске владе.

– Ми смо ове године добили близу 60 милиона по различитим конкурсима за област коју покрива Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Данас смо добили негде око 19, 5 милиона динара по два конкурса, јако битна за град Панчево, на које смо конкурисали, а то је пре свега за суфинансирање изградње атарских путева са отресиштима. То су тачно утврђени пројекти за које смо имали пројектну документацију са којом смо аплицирали, а то су атарски путеви у КО Јабука и Глогоњ. По том конкурсу смо добили 11,3 милиона динара, а свеукупна пројектна вредност је негде око 30 милиона динара. Други конкурс по коме редовно добијамо већ трећу годину новац, то је за ништа мање битно питање у вези са пољопривредом, а тиче се уређења каналске мреже, ради одводњавања пољопривредних земљишта од атмосферских вода. Ови послови се извршавају по пројекту јавно водопривредног предузећа „Воде Војводине“ и ту Град Панчево учествује са 71 посто средстава ове године, а то је негде око 30 милиона динара који су већ обезбеђени у буџету за 2018. годину. Недостајући део средстава, односно, негде близу 8,3 милиона динара обезбеђено је кроз овај конкурс у вези са суфинансирањем.

Ми смо за ову годину изузетно задовољни, мада конкурси још увек нису затворени – објаснио је Павлов.

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево