ЛАУРЕАТИ... др Зоран Тасић са носиоцима признања за животно дело (Фото: Глас Опова)

Опово

Свечана академија поводом Дана општине Опово

СВЕ ШТО ЈЕ ОБЕЋАНО – УРАЂЕНО ЈЕ!

• Стеван Грујић, Драгољуб Манојловић и Александар Аца Илић овогодишњи су носици признања за животно дело

Двадесет и првог маја, у оквиру обележаавња Дана општине Опово, одржана је и свечана академија на којој је кроз пројекцију документарног филма и обраћањем др Зорана Тасића, председника општине, на упечатљив начин представљено оно што је у овој општини урађено у последњих годину дана.

Обраћајући се бројним присутним званицама, др Зоран Тасић је посебно истакао чињеницу да је „све оно што је тог 22. маја прошле године планирано и обећано грђанима је и урађено, на шта сам ја са својим сарадницима посебно поносан“, додајући да локална самоуправа , баш као што то чини и Влада републике Србије, има јасан циљ, а „то је пут напретка и жеља да вска наредна година буде боља од претходне“.

На свечаности су, по други пут, додељене и Мајске награде за животно дело.
Овогодишњи лауреати су Стеван Грујић, Драгољуб Манојловић и Александар Ивић.

Стеван Грујић, сем што је власник једне оповачке фризерске радње која без прекида ради већ 50 година, био је и изузетан фудбалер, најпре, првотимац оповачког ФК „Омладинац“, а потом и панчевачког „Динама“. По завршетку играчке каријере враћа се у Опово као тренер, од пионира до првотимаца „Омладинца“. За успешан тренерски посао награђиван је бројним признањима.

Драгољуб Манојловић је у Опову почео да ради као учитељ, давне 1954. године. Сем што је као учитељ стекао и заслужену пензију, био је један од оснивача горанског покрета у овој општини, и његовом заслугом Опово краси прелепи парк, са бројни стаблима најразличитијих врста. Сем тога, активни је хроничар свих значајних дешавања у општини Опово, а учетвовао је и у изградњи оповачког моста, лично заказујући састанак са тадашњим београдским градоначелником, како би пут преко моста, уместо једне, имао две траке.

Александар Аца Илић је становник Опова постао 1974. године. По звању је грађевински инжењер, а био је руководилац некадашњег „Градитеља“, оповачког комуналног предузећа. Својим знањем и енергијом учествовао је у изградњи бројних стамбених зграда у Опову и Сефкерину, као и хотела „Стари храст“ , Предшколске установе „Бамби“,

Основне школе у Опову… Сем тога, био је и успешан фолклораш, али и кореограф, да би онда основао и Културно-уметничко друштво у Опову. Носилац је Златне значке Културно-просветне заједнице Србије.

Пројекат „Опово – сва четири насеља са све четири стране општине“ суфинансира Општина Опово

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства