Вршац

Овогодишње „Празничне ђаконије окупиле више од 70 излагача

БИЛО ЈЕ СВЕГА, ЗА СВЕ УЗРАСТЕ И УКУСЕ

Продајна изложба посетиоцима је понудила широку лепезу празничне декорације, ручно рађене производе, здраву локалну храну и зимницу, а у све то, било је ту и…

Традиционална манифестација уочи божићних и новогодишњих празника, чији назив све казује, а то су „Празничне ђаконије“ ове године одржана је у суботу великој сали хотела Србија“.

Своје ђаконије изложило је преко 70 излагача из Града Вршца и још неких околних места.

Продајна изложба посетиоцима је понудила широку лепезу празничне декорације, ручно рађене производе, здраву локалну храну, као и зимницу.

Осим главне изложбе, били су ту и посебни сегменти, у форми славских колача, погача, као и оригиналних новогодишњих честитки, све као понуда НУРДОР-у у замену за њихову донацију.

Програм су својим музичким и фолклорним наступима употпунили Хор „Распевано срце“, „Смехуљци“ ВАУ Арс, Плесни студио „Оља“ и КУД „Грозд“ из Вршца, као и КУД „Виноградар“ из Гудурице, КУД „Свети Сава“ из Великог Средишта и КУД „Ђорђе Малетић“ из Јасенова.

У „Празничним ђајонијама“ и празничној атмосфери уживао је велики број Вршчанки и Вршчана, као и организоване групе туриста из Београда.