ЗА ОГИЈА... Славко (у првом плану) са другарима, негде на путу

Хуманост на делу

Нова акција Удружења добрих људи “Огњиште” из Панчева

СА ВРАЧАРА ДО ХИЛАНДАРА ЗА ОГЊЕНА

• Удружење добрих људи “Огњиште” укључило се у прикупљање новца неопходног за лечење Огњена, дечака лептира” а оснивач и председник овог удружења, са двојицом пријатеља, одлучио се за пут бициклом од Београда до Свете Горе, како би се прикупило још новца

Удружење добрих људи “Огњиште” из Панчева постоји већ неколико година и током тог времена ово удружење покренуло је мноштво акција како би помогли породице, појединце али и установе широм Србије, од Суботице до Призрена.

Председник удружења, оснивач и покретачка снага готово свих акција и активности “Огњишта” Славко Радојчић ових дана је учествовао у још једној акцији, а све са циљем помоћи једном дечаку којем тек предстоји лечење и како се сви надају, након тога и наставак нормалног живота.

Овога пута председник Огњишта” одлучио је да, у друштву свог кума Александра Прешерна и Марка Китинга, хуманитарца из Ирске, бициклом пређе пут од Београда до Хиландара, што је готово 900 километара. Идеја је да се сваки пређени километар прода”, односно да се људи укључе у прикупљање средстава за лечење 11-годишњег Огњена Бојковића, који болује од булозне епидермолизе, Овог храброг дечака који је рођен без коже на ногама и који се цео свој живот бори са овом болести тек очекује лечење у САД, а за шта је потребно обезбедити доста новца, Управо зато је овај тројац кренуо пут Грчке, како би помогли малом Огњену да оде у Америку по лек. Под слоганом Са Врачара до Хиландара“ за оздрављење малог Огија, уз благослов и молитву Његовог преосвештенства епископа Топличког господина Петра, ова трочлана екипа кренула је 9. маја пут Свете Горе, где су стигли после осам дана проведених на путу, на бициклима.

И овом Славковом акцијом обезбеђено је још новца за Огњеново лечење али то није крај, потребно је још средстава пошто само лек за Огија кошта око 650 хиљада евра. Иначе, у међувремену је за средину августа заказан његов први преглед на клиници у Висконсину, тако да још има времена да се укључите у акцију и помогнете у лечењу “дечака лептира”, како се у народу назива стање са којим Огњен живи. За све детаље можете посетити сајт Удружења добрих људи “Огњиште” и њихове стране на друштвеним мрежама. Ако желите помоћи, број рачуна је 340-11024157-94, са назнаком За Огњена.

И. Владан