У ИНТЕРЕСУ ГРАЂАНА, А НЕ... Нада Милановић

На кафи са…

Надом Милановић, посланицом Скупштине АП Војводине

ОВА ВЛАСТ НЕ ЗАБОРАВЉА 

НА ЈУЖНИ БАНАТ

• За две и по године, само у Панчево је уложено више него за време претходних власти у свих 16 година њихове владавине – каже Нада Милановић

Од 120 посланика, колико има Скупштина АП Војводине, њих шездесет и троје је са листе Српске напредне странке. Од тог броја, што се тиче Јужног Баната,   један  је из Опова, један из Ковина и четворо посланика је из Панчева.  Пет мушкараца и једна жена.

Е, та једна жена, то је наша саговорница на кафи за овај празнични број, Панчевка Нада Милановић, дипломирани економиста (за оне који посебно брину и о језичкој родној равноправности: дипломирана економисткиња).

Повод за разговор, уз кафу, (хвала дами која ју је кувала, била је права турска, на српски начин, разуме се), је последња овогодишња седница Скупштине АП Војводине, на којој је наша саговорница имала запажено излагање, а на коју тему, нека каже она сама, у свом првом интервју за Старт 013.

-Сем што сам др Зорана Гојковића, секретара Секретаријата за здравство, питала о плановима секретаријата на чијем је челу о даљим плановима за унапређење квалитета здравствене заштите, говорила сам, о ономе шта је све Покрајинска влада урадила за моје Панчево. А урадила је много. Само да истакнем да је од 2016. године, дакле за нешто више од две и по године, у Панчево  уложено више него за време претходне власти у свих 16 година њене владавине.  Панчево је за њих, рекла бих, била последња рупа на свирали, а из Панчева, нажалост, на то није имао ко да их подсећа  – каже Нада Милановић, додајући да је у 2018. години, само за набавку медицинске опреме за Општу болницу у Панчеву, Покрајинска влада издвојила 40 милиона динара.

Када говори о „бризи“ за Панчево претходне власти, посланица Милановић подсећа на „пропале пројекте бивше покрајинске власти у Панчеву, а то су незавршена зграда Завода за јавно здравље и нерашчишћени односи који онемогућавају да се тај проблем брже решава, а ту је и  панчевачки„Скадар на Бојани“, зграда „Багремар“, данас споменик нечије глупости, да не кажем нечег другог, а то је све новац узет из џепова Панчеваца, а ко зна где је завршио“.

СКУПШТИНА АПВ… Нада Милановић на седници Одбора за равноправност полова

-Нова покрајинска власт је одмах по преузимању одговорности за даљи развој Војводине, само за реновирање Интернистичког блока панчевачке Опште болнице издвојила 600.000.000 динара, а за 2019. годину у плану је сређивање хируршке сале, као и завршетак посла око будуће зграде Завода за јавно здравље – истиче наша саговорница, напомињући да „пошто сте ви јужнобанатске новине да кажем и да ће се у наредној години у здравље уложити и у реконструкцију Специјалне болнице за плућне болести у Белој Цркви, затим у сређивање павиљона у Психијатријској болници у Ковини, итд. итд.“

Нашу саговорницу питамо шта има да нам каже о другим инвестицијама  у Панчево, осим оних у подизање квалитета здравствене заштите?

-Одмах ћу вам рећи. То је, да, ето, после 40 година, а захваљујући првенствено председнику наше државе и странке, Александру Вучићу, у Панчеву је почела да се гради једна потпуна нова фабрика. У панчевачку Северну пословну зону дошли су Немци, а зна се какви су немачки инвеститори и где они долазе, тако да ће ускоро, у првом налету, чак 1000 људи наћи посао у тој фабрици. А најављује се долазак и нових инвеститора. У овај посао се укључила и Покрајинска влада, која је, препознајући значај једне такве инвестиције, и захтевност инвеститора, брзо реаговала и обезбедила средства за изградњу неопходних прилазних саобраћајница, тако да је, у оквиру инфраструктурног опремања Северне пословне зоне, изграђена 7. нова деоница, као и део пута ка Црепаји – напомиње посланица Скупштине АПВ Нада Милановић.

Изражавајући задовољство што је, „макар мали део“ тако успешног тима напредњака и захваљујући се руководству странке на указаном поверењу, посланица Милановић са посебним задовољством помиње у свему томе улогу председника Александра Вучића, посебно  његовим напорима за решавање исхода још једног „косовског боја“, али и на спашавању државе која је била на корак од провалије, пред коју су је довеле претходне власти.

-Поносна сам што сам у једном таквом друштву, као што је СНС, јер смо за ово време колико смо на власти, показали како се може радити у интересу свих грађана, а не  ускостраначком или сопственом, а што су грађани и Србије и Панчева и те како препознали, и то ми је мотив да још више радим – каже наша лепа саговорница са насловне стране, уз исто тако леп и симпатичан осмех, баш као што слика казује, зар не?

Старт 013 јој захваљује јој на лепом поклону за новогодишњи број!

С. Батало (Старт 013)

 

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево