ОСМЕХ ЗАДОВОЉСТВА... с разлогом: Милош Марков и Гордана Рајшић

Опово

Отворене нове просторије Предшколске установе „Бамби“

ТО ЗНАЧИ: НЕМА ВИШЕ ЛИСТЕ ЧЕКАЊА!

• С обзиром са нам 1. септембра креће нова школска година ми на овај начин решавамо дугогодишњи проблем који се тицао листе чекања за упис деце – истакао је Милош Марков, председник општине, након отварања нових просторија за дневни боравак деце

Данас је у Опову био значајан дан, посебно за родитеље деце предшколског узраста. Ове садашње, али и оне будуће, јер је Предшколска установа „Бамби“ добила нове, потпуно уређене просторије за боравак деце, чиме листа чекања у Опову остаје у прошлости.

Нове просторије се налазе у простору некадашње зграде Скупштине општине Опово, а реновиране су и у потпуности опремљене захваљујући Фондацији „Новак Ђоковић“, Министартву просвете, науке и технолошког развоја, Светској банци, као и Општини Опово и локалним привредницима. Сви они су учествовали у финансирању реализације овог значајног пројекта, који ће омогућити боравак четрдесеторо деце у најповољнијим условима у складу са њиховим узрастом. 

Нове просторије ПУ „Бамби“ данас су, пресецањем врпце, заједнички отворили Гордана Рајшић, директорка ове предшколске установе, која је захвалила свима који су помогли реализацију овог пројекта, и Милош Марков, председник Општине Опово, који је, изражавајући задовољство оним шта је урађено и шта је видео, рекао:

Сада добијамо нове просторне капацитете за упис деце предшколског узраста и образовања. С обзиром са нам 1. септембра креће нова школска година ми на овај начин решавамо дугогодишњи проблем који се тицао листе чекања за упис деце. Имамо ситуацију да оба родитеља морају да раде, деца морају и требају да иду у предшколску установу и ми реализацијом овог пројекта обезбеђујемо просторни капацитет, а то је оно што нам је недостајало јер имамо довољан број радника да упишемо сву децу са територије наше општине“ – истакао је Милош Марков, подсећајући и на чињеницу да ускоро следи и отварање вртића у Сефкерину, који се гради уз подршку Управе за капитална улагања АП Војводине.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.