ЈОШ САМО ДА ПРОЂЕ КОРОНА... Катарина Николић Ралић (Фото: Глас Опова)

Сакуле

Отворене нове просторије огранка Општинске народне библиотеке Опово

НА ЗАДОВОЉСТВО ЉУБИТЕЉА КЊИГЕ

• За сређивање свих просторија Општинске народне библиотеке, локална самоуправа је издвојила 2,6 милиона динара

У просторијама где се некад налазила апотекарска установа, након реновирања и прилагођавања библиотечким потребама, у Сакулама је, 30. октобра, отворен огранак Општинске народне библиотеке Опово.

Свечаном чину присуствовао су Милош Марков, председник општине, Катарина Николић Ралић, директорка библиотеке, као и ученици Основне школе у Сакулама, у чијим је просторијама био до сада огранак Општинске народне библиотеке, све од времена када је пре скоро 50 година изгорела зграда тадашњег Дома културе.

Нове просторије сређене су уз велику подршку локалне самоуправе, чиме је, по речима Милоша Маркова, завршен процес реновирања свих просторија Општинске народне библиотеке Опово, „чиме показујемо да култура у нашој општини неће и не може бити на маргинама друштвене заједнице“, истакао је Марков.

По речима директорке Катарине Николић Ралић, у сређивање просторија Општинске библиотеке локална самоуправа уложила је око 2,6 милиона динара, а да је завршни посао у Сакулама урађен на задовољство свих мештана, јер је реновирано пријемно одељење, одељење за одрасле, одељење за децу, као и читаоница.

„Све то у многоме олакшава корисницима боравак у библиотеци, чини га угоднијим и пријатнијим,  а и само чување књижног фонда је на високом техничком и сигурносном нивоу“, рекла је директорка Општинске народне библиотеке.

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.