ПОДРШКА... Милош Марков поздравља учеснике матурантске прославе

Опово

Осмаци и осмакиње, њих 95, обележили завршетак основног школовања

У НОВИ ЖИВОТ С НОВИМ УСПЕСИМА

Желимо вам сву срећу и успех у даљем школовању и животу и да останете тако добри другови и људи као што сте и били током основне школе, нека се нижу успеси и добри резултати, а ми смо ту да вас подржимо – рекао је Милош Марков, председник општине

Свршени основци из Опова, Сефкерина, Баранде и Сакула, осмаци из основних школа „Доситеј Обрадовић“ Опово и „Зоран Петровић“ Сакуле, њих укупно 95, на већ традиционалан начин обележили су успешан завршетак основног школовања.

КОРАЦИ ПОУЗДАЊА… данас до „Старог Баната“ а сутра у нови живот

Прослава мале матуре почела је окупљањем у оповачком парку, а потом, шетњом у пару насмејани матуранти и ништа мање насмејане матуранткиње, стигли су до Хотела „Стари Банат“, где су их се пре почетка вечере и пригодне забаве, поздравили Милош Марков, председник општине, у чијем је друштву била и Анка Симин Дамјанов, заменица председника општине, и Славиша Мишков, директор ОШ „Доситеј Обрадовић“, који се први, у већ слављеничкој атмосфери, обратио свршеним основцима и њиховим родитељима:

Поздрављам најпре оне због којих смо се сви овде окупили а то су наши драги ђаци. Поздрављам њихове родитеље, наставнике и наше госте и ваше госте. Дошли смо до растанка и кажу да је растанак обично тужан. Ипак, ми смо срећни зато што испраћамо једну сјајну и феноменалну генерацију. Желимо да испратимо један бољи живот, да их испратимо тамо где их очекује рад, марљивост и труд, а они су то до сада и показали“ – рекао је директор Мишков.

Потом се ученицима обратио и Милош Марков:

Драги матуранти и драге матуранткиње, придружујем се честиткама, желим вам срећан завршетак вашег основношколског образовања и да вам кажем да смо ми пре свега поносни на вас. Исто као што су вашу наставници и учитељи поносни на вас, тако и ми као локална самоуправа једнако поносни на вас. Желимо вам сву срећу и успех у даљем школовању и даљем животу и да останете тако добри другови и људи као што сте и били током основне школе, нека се нижу успеси и добри резултати, а ми смо ту да навијамо за вас и да вас подржимо“ – истакао је Милош Марков, председник Општине Опово, која је и ове године суфинансирала прославу мале матуре својих основаца.

Осим суфинансирања прославе мале матуре, Општина Опово је све свршене основце наградила и поклон књигом, овог пута илустрованом енциклопедијом „Историја света“.

За нови подстицај, свакако.

(Фото: Глас Опова)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.