И УНУТРА ГЛАДАЦ... али за оне који знају свој посао, посла увек има

Ковачица

ОШ „Млада поколења“ спремно дочекује почетак нове школске године

И СРЕЂЕНЕ УЧИОНИЦЕ, И НОВИ КАБИНЕТИ, И…

• Осим уређених просторија, ученике ће, поред два нова кабинета за информатику, 1. септембра дочекати и нова информатичка опрема за још два кабинета

Основна школа „Млада поколења“ у Ковачици, како то већ ради за време сваког школског летњег распуста, и не само распуста, и ове године обавила је низ послова на стварању што повољнијих услова за одвијање наставног процеса, како за ученике тако и за њихове наставнике.

Свакако, посебне заслуге за то иду на адресу директорке школе Ањичке Биреш, која је и ове године и те како радила, не само на текућем одржавању целокупног школског простора, као што су кречење ентеријера, санирање оштећења, замена столарије, него и на повећању енергетске ефикасности и на опремању учионица.

После уређења пет учионица и дела ходника, за време распуста урађена је друга етапа посла, замењени су прозори и стаклене површине у централном ходнику, што је нови корак на путу остварења максималне енергетске ефикасности, а то је пројекат који реализују Канцеларија за Словаке у дијаспори, Општина Ковачица и фирма „ЕКВ“.

По речима директорке Ањичке Биреш, ученике ће у септембру дочекати, поред два нова кабинета за информатику, и нова информатичка опрема за још два кабинета. Све то, осим повећање капацитета, значи и отварање нових могућности, тако да ће ученици имати изузетне услове за рад, како у оквиру редовних часова, тако и у додатној настави.