КАКАВ ДОЖИВЉАЈ... извиђачи из Србије у свом елементу

Бела Црква

На 25. Светској смотри извиђача и две чланице Одреда извиђача „Жарко Зрењанин – Уча

ЗА ЊИХ ДВЕ И СУМРАК ЈЕ СВИТАЊЕ

• Међу тридесетак и два учесника из Србије, на Светској смотри извиђача у Јужној Кореји учествовале су и Дуња Милутинов и Јована Михајловић, чланице Одреда извиђача „Жарко Зрењанин – Уча“ из Беле Цркве

На 25. Светско смотри извиђача, одржаној у Јужној Кореји, учествовао је и контингент извиђача из Србије, сви са мање од 18 година.

Међу 32 представника Србије на овој смотри, одржаној на тему „Нацртај свој сан“, биле су и Дуња Милутинов и Јована Михајловић, чланице Одреда извиђача „Жарко Зрењанин – Уча“ из Беле Цркве.

СВАКА ЧАСТ… Дуња и Јована

Дуња и Јована су свој сан почеле да остварују онда када су, још као девојчице, одлучиле да крену извиђачком трасом свог животног пута у сусрет неизвесних, али драгоцених сусрета са природом у свој њеној шароликости, увек у друштву са својим вршњакињама и вршњацима, сасвим довољно за посебан доживљај света око себе.

За време две недеље „Цртања снова“, извиђачи широм света бавили су се креативним радионицама, пењањем уз стрмине, стреличарством, израдом корејских лепеза и других рукотворина, а водили су и „ратове“ воденим пиштољима, ишли на излете, размењивали искуства, дружили се, тако да су Дуња и Јована имале прилику да се кроз едукативно дружење упознају са разним културним вредностима из разних земаља, али и да пренесу оне вредности из своје Србије по којима је Србија препознатљива у светским оквирима.

Са Фб странице Одреда извиђача сазнајемо да Дуњу и Јовану ни временске неприлике ни високе температуре нису спречили да из смотре извуку максимум и забаве се што је више могуће и да се врате са незаборавним доживљајем и посебним ускуством за нова путовања и нова искушења.

Дуња Милованов и Јована Михајловић су још једном потврдиле да нема граница сновима за оне који умеју да сањају и да своје снове на прави начин и остварују.

Нема шта, заиста је лепо бити извиђач. Дуња и Јована ће, нема сумње, то још дуго потврђивати.

Одред извиђача „Жарко Зрењанин – Уча“ за две године обележиће 70. рођендан, пошто је основан још давне 1955. године, и данас има око 70 чланова и чланица.