ЈЕДНА ОД ТРИ... мр Татјана Божић уручује награду једној од три награђене ученице

Панчево

ОШ „Борисав Петров Браца“ обележила Светски дан детета

ДЕЦА НИСУ САМО БРИГА РОДИТЕЉА

• Треба знати да у овој школи преко 60 одсто деце долази из осетљивих породица, из осетљивих социјалних група о којима Град, на разне начине,  брине током читаве године – истакла је мр Татјана Божић, градска већница за образовање

Поводом 20. новембра – Светског дана детета, ученици и наставници ОШ „Борисав Петров Браца“, уз пригодан програм,  организовали су и изложбу ликовних радова основаца ове школе, а на тему деце и дечјих права. Осим промотивног, изложба је имала и такмичарски карактер, тако да су изабрана три најбоља рада, а ученице (све три награде припале су девојчицама), чијих су руку дело,  награђене су пригодним поклонима.

У жирију је била и мр Татјана Божић, градска већница за образовање.

“Дошли смо да посетимо децу, да будемо у жирију за доделу награда за ликовне радове поводом Светског дана детета. Треба знати да у овој школи преко 60 одсто деце долази из осетљивих породица, из осетљивих социјалних група о којима Град брине током читаве године, кроз разне програме социјалне заштите, како о њиховом школовању, тако и о њиховом одрастању”, истакла  је већница Божић након проглашења најбољих радова ученика.

Светски дан детета установила је Генерална скупштина ОУН, 1954. године,  са циљем да се у свим државама слави истог дана  – 20. новембра.

Овај дан је осмишљен да промовише међусобно уважавање и интеракцију међу децом и за добробит деце у читавом свету. Смисао обележавања Светског дана детета је скретање пажње јавности на свакодневне обавезе друштвене заједнице према деци, као и правовремено суочавање са свим њиховом актуелним проблемима и изазовима.

(Фото: ФБ Школе)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево