Опово

Реализација пројекта реконструкције и изградње атарских путева

ПРВО ОПОВО, ПА САКУЛЕ И СЕФКЕРИН

• Због незавршене комасације, у Баранди ће, заједно са пољoпривредницима, бити изведена само зимска акција уређења атарских путева

Ових дана у општини Опово почела је реализација пројекта изградње и реконструкције атарских путева на територији општине, како је то предвиђено планом активности локалне самоуправе на плану инфраструктурне помоћи пољопривредницима за ову годину.

Радове, који су започети у атару Опова, обишли су Милош Марков, председник општине, Ненад Јосић, председник Скупштине општине и Драган Угринов, заменик председника СО.

Пројекат реконструкције и изградње атарских путева на територији Општине Опово у 2021. години стартовао је у оповачком атару. После Опова, радови се настављају у Сакулама, а затим у Сефкерину, где ће се радити рехабилитација постојећег атарског пута.

„Почели смо са изградњом нових атарских путева и овим пројектом реконструкције атарских путева обухваћена је цела наша општина. Средства су обезбеђена преко конкурса Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, уз наше суфинансирање. Отприлике око километар ћемо радити кумулативно новог, с тим да смо ове године дали акценат и на репарацију путева који су у лошем стању, а битни су за наше пољопривреднике и ту првенствено мислим на Сефкерин. У Опову су радови кренули, очекује се да ће у наредних неколико дана то бити завршено, затим се прелази у Сакуле и на крају Сефкерин”, рекао је Марков.

На питање зашто је изостављена Баранда, Марков одговара:

“Нажалост, у Баранди ни ове године није завршена комасација, па самим тим не могу да се раде атарски путеви, јер немамо адекватну пројектно-техничку документацију. Међутим, локална самоуправа је одлучила да обезбеди материјал у виду ризле, па ћемо видети да, у сарадњи са пољопривредницима, као што смо то чинили и раније, спровести зимску акцију уређења атарских путева.

Потрудићемо се и постарати да и Баранда добије свој удео у новима атарским путевима”, напоменуо  је Милош Марков, председник општине.

(Фото: EPA:rs)