ЗНА СЕ ШТА ЈЕ... брига о деци – брига о будућности сваке локалне самоуправе

Ковачица

Општина и ове године обезбедила подршку родитељском буџету

СЕМ ЗА ПРВАКЕ, ПОКЛОН И ЗА ПРВЕ БЕБЕ, КАО И…

• Осим ранчева за прваке, у оквиру програма активне социјалне политике, Општина из свог буџета за сваку новорођену бебу срећним родитељима два пута годишње исплаћује 20.000 динара, а обезбеђена су и средства за услуге личног пратиоца, као рефундацију ученичког превоза

Општина Ковачица, кроз спровођење програма активне социјалне политике, као и бриге о родитељском буџету уочи почетка школске године, обавештава све родитеље и старатеље деце која првог септембра крећу у први разред, да је за све њихе и ове године Кабинет председника општине Ковачица обезбедио средства за набавку анатомских ранчева.

По речима Тање Бубесков, начелнице Општинске управе, која је свим ученицима пожелелела срећан почетак школске године, обезбеђено је 218 ранаца, колико има и уписане деце у први разред на територији општине Ковачица. Највише деце похађаће основну школу у Ковачици, потом у Падини, Црепаји и Дебељачи.

Поред овога, Општина два пута годишње исплаћује се 20.000 за сваку новорођену бебу на територији општине Ковачица, а обезбеђена су и средства за услуге личног пратиоца за децу у вртићу, ученике основних и средњих школа.

Ни то није све, од првог септембра биће расписан и конкурс за рефунадицију трошкова ученичког превоза, тако да ће сви ученици који користе превоз ка Панчеву, Београду или су ученици Гимназији у Ковачици, а не станују у Ковачици, имају право на износ од 4.000 динара за прво дете путника, док је за свако следеће дете превоз потпуно бесплатан.

Пројекат „Општина Ковачица данас – оно што остаје и сутра суфинансира Општина Ковачица.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.