Гудурица

Вечерас стартује 20. манифестација „Златна јесен“

ЗА СВАЧИЈИ УКУС И ЗА СВЕ УЗРАСТЕ

• Преко 600 учесника из Србије, Републике Српске и Северне Македоније

Вечерас ће у Гудурици свечано бити отворена 20. јубиларна манифестација „Златна јесен“. Организатори су и ове године припремили богат програм. У оквиру тродневне манифестације наступаће културноуметничка друштва из Србије, Северне Македоније и Републике Српске, а публици ће се на централној бини представити преко 600 учесника.

У оквиру свечаног отварања, у просторијама Удружења жена „Лепота различитости“ биће приказана и музејска поставка „Етно соба“ са разним експонатима и мотивима из прошлости, са ових простора, а ту је и традиционална Етно улица на којој ће разна удружења одржати Сајам рукотворина.
За суботу је предвиђено такмичење у пуцању глинених голубова, шаху, пикаду, као и изложба домаће радиности у Дому пензионера, док ће се увече одржати свечани дефиле свих учесника.

Последњег дана манифестације, у недељу традиционално се одржава такмичење у кувању ловачког гулаша, дечји маскембал, док ће ове године турнир у боћању окупити  чак 30 екипа из различитих крајева.
Сваке вечери манифестације организовани су и забавни програми у виду концерата на главној бини, па ће тако вечерас наступати естрадни уметник Иван Кукољ Куки, у суботу тамбурашки састав Банатски боеми, а у недељу по традицији публику ће забављати локални бенд Восток.