Одржана манифестација „Дани младих вина“ И МЛАДО ВИНО И СТАРИ СПЕЦИЈАЛИТЕТИ И…

БРЕНД... градоначелница Митровић у друштву задовољних винара

Гудурица

Одржана манифестација „Дани младих вина“

И МЛАДО ВИНО И СТАРИ СПЕЦИЈАЛИТЕТИ И…

  • Вековна традиција бављења виноградарством и винарством карактеритичан је и препознатљив бренд овог краја – истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца

Данас је у Гудурици одржана манифестација „Дани младих вина“, на којој се са винарским производима представило 15 винарија, како из Гудурице, тако и из Вршца, али и из Београда и Земуна.

Поред добрих вина, посетиоци, њих преко пет стотина, осим у добрим винима, уживало је и у кулинарском специјалитетима банатске кухиње жена из удружења „Богатство различитости“ из Гудурице и „На извору поточић“ из Месића. Свему томе посебан штимунг дали су и „Банатски боеми“, познати тамбурашки оркестар из Гудурице, као и Културно – уметничко друштво „Виногради“ , такође, из Гудурице.

Присутнима се обратила и градоначелница Вршца Драгана Митровић:

Вековна традиција бављења виноградарством и винарством карактеритичан је и препознатљив бренд овог краја. Улагања у инфраструктуру, спортске објекте, рурални иманифестациони туризам, као и у образовање, учиниће ово село још пожељнијом дестинацијом за живот – истакла је, између осталог градоначелница Митровић, на отварању ове популарне манифестације.

Поред удружења винара као организатора ове успеле манифестације, покровитељи су су били и Град Вршац, Туристичка организација Вршац, Удружење „Село плус“ и Савет Месне заједнице Гудурица.