ОПШТИНСКА КУЋА... главно седиште локалне самоуправе у Белој Цркви (Фото:СиБ)

Бела Црква

Одржана 8. седница Скупштине општине Бела Црква

ЕФИКАСНО, КАО И ОБИЧНО

• Маријана Георгијевски нови в. д. директора Центра за социјални рад, а Миодраг Павловић поново на челу Скупштине  Друштва  „Ушће“

На 8. седници Скупштине општине Бела Црква, којој је председавао Марјан Алексић, председник СО, одборници су, после оставке Станка Петровића, због одласка на функцију помоћника председника општине, за новог одборника именивали Радована Игњатовића, са листе „Александар Вучић – За нашу децу“.

Најзначајније тачке дневног реда биле су  оне које се тичу планова рада јавних предузећа и установа у 2021. години, а чији је оснивач Скупштина општине Бела Црква. Сви планови су једногласно усвојени.

Уследило је усвајање више одлука које се тичу непокретности у јавној својини, као утврђивање цене закупнина за пословни простор који је у општинском власништву.

Донете су и одлуке о управљању пијацама, јавној расвети, а усвојена је и Стратегија за унапређење предшколског васпитања и образовања у општини Бела Црква за период од 2020 – 2025. године.

Одборници су овластили и председницу Општине да може да поттисује уговоре о сарадњи са ЈП „Урбанизам“ из Панчева, иначе, јединим који се бави том врстом посла у Јужнобанатском управном округу.

Седница није прошла и без кадровских решења. Тако је Маријана Георгијевски изабрана за в. д. директора Центра за социјални рад, а Миодраг Павловић за председника Скупштине Друштва „Ушће“, и то на још један мандат.

Захваљујући одборницима на конструктивном и ефикасном раду, председник СО Марјан Алексић је истакао да су „одборници Српске напредне странке , као и до сада, показали одговорност у раду“, као и чињеницу да својим радом „поштују грађане који су их бирали, што су својим гласањем потврдили и на данашњој седници“.