Алибунар

Одржана 41. Дечија смотра музике и фолклора

СВИ СУ ОНИ  ПОБЕДНИЦИ, И ВИШЕ ОД ТОГА!

• “Фолклор и богатство старих вредности има ко да сачува од заборава“, истакла је Оливера Цицовић, директорка Центра за културу

У организацији Центра за културу општине Алибунар, а под покровитељством општине Алибунар,у недељу, 7. децембра,  одржана је 41. Дечија смотра музике и фолклора.

Отварајући смотру,  директорка Центра за културу Оливера Цицовић је истакла да Општина Алибунар и Центар за културу придају велики значај очувању обичаја, фолклорном стваралаштву и развоју културе свих народа који овде живе, као и да је „наша општина једна од ретких у Србији која издваја средства за равномерни развој културе, уз констатацију да фолклор и богатство старих вредности има ко да сачува од заборава“.

Чланови жирија били су професор кореограф Драган Мичић и професор музике Петар Павлов. На овогодишњој смотри жирију и публици представили су се чланови фолклорне секције Дома културе Алибунар, млађа и старија група Дома културе из Владимировца, старије групе Дома културе Банатски Карловац и Дома културе Алибунар, ученици ОШ „1. мај“ Владимировац и ОШ „ 2. октобар“ Локве, а у ревијалном делу програма учествовали су ученици Балетске школе „Димитрије Парлић“ издвојеног одељења Алибунар и ученице ОШ „Т. Г. Масарик“ из Јаношика. Играле су се игре из Ужица, Колубаре, Шумадије, Горње Ресаве, Лесковца и румунске народне игре, уметничких руководиоца Живка и Вељка Опарнице, Драгана Мичића, Маријане Танасић, Бенонија Букура, Славка Рајића, Мариоре Ђан Мунћан и Мануеле Мохан, а уз пратњу оркестра Центра за културу, под руководством Кристијана Ђуђе и оркестра из Локава, под руководством Јонела Драгића.

(Према: Општински портал)