Алибунар

Одржана 4. седница Скупштине општине Алибунар

ЗАВРШИЋЕ СЕ ЗАПОЧЕТИ, ОСТАЈУ ПОСТОЈЕЋИ, У ПЛАНУ НОВИ ПРОЈЕКТИ

• По први пут субвенције за унапређење и подстицај пољопривредне производње, за шта је у новом буџету обезбеђено 10 милиона динара

На свом последњем овогодишњем заседању, четвртом по реду од конституисања, одборници Скупштине општине Алибунар су усвојили буџет Општине Алибунар за 2021. годину, што је, свакако била најважнија тачка дневног реда.

Седници је председавао Неђељко Коњокрад, председник Скупштине општине, а образложење буџета дала је Зорана Братић, председница општине.

Пошто је изнела најважнији податак, а то је да су буџетски приходи, као и расходи,  за 2021. годину планирани у износу од 757.998.738 динара, Зорана Братић је говорила и о буџетским ставкама, и оним приходним и оним расходним, а потом је подсетила одборнике шта је то најзначајније урађено  у овој години, као и који су то најважнији пројекти у 2021. години.

Председница општине је истакла да су успешно реализовани пројекти обнове зграде Дома здравља и фискултурне сале у Алибунару, као и да је завршен пројекат на изградњи нове зграде дечјег вртића у Банатском Карловцу, чија се реализација наставља у 2021. години.

Зорана Братић је напоменула да ће локална самоуправа наставити са финансирањем превоза ученика, спортских удружења, верских организација, као и пројеката удружења грађана, а у сарадњи са Комесаријатом за избеглице, и економско оснаживање избегличких породица, прогнаних и расељених лица.

Општина ће наставити и са политиком подршке породици, додељивањем беби-пакета за све новорођене бебе (којих је, иначе, ове године било највише, преко 100).

По речима председнице, планирано је и финансирање пројеката јавних радова и стручне праксе, а у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

Наставиће се и са финансијском подршком Дому здравља, а све са циљем како би се обезбедила оптимална здравствена заштита становништва  а,  први пут, у 2021. години Општина ће пољопривредницима давати субвенције за што брже унапређење пољопривредне производње, што је од виталног интереса за грађане ове пољопривредне општине. За те сврхе планирана су средства у износу од 10 милиона динара.

На крају седнице, Зорана Братић, председница општине и Неђељко Коњокрад, председник СО, одборницима и свим грађанима општине Алибунар, честитали су предстојеће празнике, пожелевши свима пуно среће и здравља у новој 2021. години.

(Старт 013)

Пројекат „Општина Алибунар – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.