А САД СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ... златни основци из Делиблата и Мраморка

Бачка Топола

Одржан 60. Музички фестивал деце Војводине

ЗЛАТО ЗА ОСНОВЦЕ ИЗ МРАМОРКА И ДЕЛИБЛАТА

• Оркестар ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка, сем освојеног злата, проглашен је и за најбољи оркестар фестивала

У Бачкој Тополи је, у недељу, 15. маја, одржан 60. Музички фестивал деце Војводине.

На овом изузетном фестивалу учествовали су и оркестри ОШ „Паја Маргановић“ из Делиблата, са 27 чланова, и ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка, са 35 музичара, који су поново бриљирали у својим категоријама. Оба оркестра освојили су прва места и златна одличја, а сем тога, оркестар Основне школе из Мраморка проглашен је за најбољи оркестар фестивала.

У концертној сали ОШ „Никола Тесла“, у срдачној и топлој амосфери, након две године тишине услед пандемије, поново су одјекнули звуци дечјих оркестара и гласови хорова. Атмосфера је била заиста невероватна, са великом жељом професора и деце да музичка сцена Фестивала опет оживи. И ништа није било лепше гледати као дружење деце наше две школе, која су се међусобно бодрила. Једна права хармонија дечјег талента, дечје доброте и малог броја нас преосталих ентузијаста. Веома сам срећна што ће обе школе, овако сједињене, представити своје умеће на 22. Републичкој смотри оркестара и хорова основних шола и основних музичких школа, које ће бити одржано у Сремским Карловцима, у свечаној сали Карловачке гимназије, 22. маја 2022. године“ – са посебним задовољством истиче професорка Виолета Помар која, иначе, са својим ђацима већ годинама остварује изузетно успешне резултате у области музичке културе и уметности.
Виолета Помар није пропустила да искаже и велику захвалност Жељку Марковићу и Центру за културу Ковин, за организацију превоза деце и обезбеђене ланч-пакете, као и Ивани Станиш, која је, као пратилац, значајно помогла у организацији одласка, боравка и повратка деце.

(Фото: сајт Општине)