Црепаја

Одржан 4. Фестивал јабуке

НАЈУКУСНИЈИ КОЛАЧ ОПОВЧАНКИ

• Најуређенији штанд имале су „Булке“ из Дебељаче, док јабуке највештије љуште жене из Месића

У организацији Удружења жена „Видовдан“ из Црепаје, у овом месту је, по четврти пут, одржана манифестација „Фестивал јабуке“, на којој су, сем „Видовданки“,  учествовале жене из Ковачице, Дебељаче, Уздина, Качарева, Панчева, Глогоња, Опова и Месића.

„Видовданке“ су се и ове године потрудиле да „Фестивал јабуке“ протекне у изузетно богатој понуди, са разноврсним садржајима, а све са циљем неговања здраве исхране, као и очувања традиционалних вредности специјалитета од овог воћа. А таквих специјалитета било је збиља много, од лењих пита до торти и других разноврсних производа од јабуке, а све да „прсте полижеш“.

Жири није имао нимало једноставан посао. Ипак…

За најукуснији колач од јабука проглашен је онај који су направиле  жене из Опова, за најуређенији штанд проглашен је штанд који су пред собом имале „Булке“ из Дебељаче, а највише вештине у љуштењу јабука показале су жене из Месића.

Све у свему, била је ово још једна промоција традиционалних вредности овога краја, још једно успело дружење јужнобанатских жена, као и нови допринос брендирању општине Ковачица, као општине са разноврсном и атрактивном туристичком понудом.

(Фото: РТВ Ковачица)