Вршац

Одржан 22. Међународни фестивал фолклора  „Вршачки венац“

КУЛТУРА ЈЕ НАЈВЕЋИ АМБАСАДОР ЈЕДНЕ ЗЕМЉЕ

• На овогодишњој манифестацији представиће се осам ансамбала, из Колумбије, Индонезије, Бугарске, Грчке, Канаде, Румуније, Србије и ансамбл из Вршца

 

Од 7. до 10. јула Вршац је био у знаку традиционалне манифестације „Вршачки венац“, која је ове године окупила ансабле са чак четири континента: Европе, Северне Америке, Јужне Америке и Азије.

Манифестација  је започела карневалском поворком кроз град, да би потом  градоначелница Драгана  Митровић, у Свечаној сали Градске куће, организовала пријем за представнике ансамбала учесника, на којем је свим  гостима пожелела добродошлицу у Вршац, посебно истичући  мултикултуралну и мултиетничку традицију овог града, да би затим свим представницима уручила пригодне поклоне.

На овогодишњој фолклорној светковини представило се 8 ансамбала, са четири континента, и то  из Колумбије, Индонезије, Бугарске, Грчке, Канаде и Румуније, а у на смотри су учествовали  и ансамбл из Србије (из Сремске Митровице), као и ансамбл домаћина,  града Вршца.

Покровитељ овогодишњег Фестивала је Град Вршац, а организатор манифестације Културни центар Вршац.

Отварајући спектакуларну смотру фолклора, градоначелница Драгана Митровић је подсетила на важност „међусобног уважавања, поштовање различитости и међусобне толеранције”, посебно истичући „да је култура највећи амбасадор једне земље у свету.“

„Вршачки венац“ био је и ове године садржајно обогаћен и наменским радионицама, као и етно сајмом.

Пројекат „Град Вршац – локална самоуправа у форми самоуправе грађана“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.