ИМА СЕ ШТА ЧУТИ... Милош Вучевић и Марина Томан у разговору са учесницама Сајма стваралаштва

Девојачки бунар

Одржан 14. Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини

ОПШТИНА АЛИБУНАР – ДОМАЋИН ЗА ПРИМЕР!

• Сајам је отворио Милош Вучевић, потпредседник Владе Републике Србије, који је указао на значај положаја жена и њиховог рада, као и на потребу да се њихов потенцијал максимално искористи и подигне на знатно виши ниво

На Девојачком бунару је, у суботу, 23. септембра, под покровитељством Покрајинског завода за равноправност полова, одржан је 14. Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини, на коме су учествовале представнице преко 200 удружења жена из целе Војводине.

Овогодишњи домаћин ове традиционалне презентације стваралаштва сеоских жена била је Општина Алибунар, а организатор Туристичка организација општине Алибунар, уз подршку Центра за културу општине Алибунар и Јужнобанатског управног округа и начелнице Марине Томан.

Сајам је отворио Милош Вучевић, потпредседник Владе Републике Србије, који је том приликом указао на значај положаја жена и њиховог рада, као и на потребу да се нађе начина да се њихов потенцијал максимално искористи и подигне на знатно виши ниво.

А ТЕК ВИДЕТИ… Милош Вучевић, Верица Лазић и Зорана Братић у обиласку штандова

Учеснице ове изузетне манифестације стваралаштва женских руку Војводине поздравила је и Верица Лазић, саветница председника Републике, која је свим жена пожелела пуно успеха у даљем раду.

Потом је Милош Вучевић, у друштву са Зораном Братић, председницом Општине Алибунар, обишао бројне штандове, декорисане садржајима које представљају непроцењиво богатство културног наслеђа и обичаја из свих крајева Војводине.

Осим што су могли да уживају у маштовитим ручним креацијама, посетиоци су имали и прилику за уживање и у гастрономским специјалитетима богате војвођанске кухиње. И уживали су, заиста.

Учеснице манифестације опробале су се у такмичењу у брзом везу, најлепшем слаткишу Војводине по традиционалној рецептури, избору за најлепши штанд, али и популарном Тим Билдингу, где су се пре свега добро забавиле и показале колико су јаке и као тим.

Прави угођај по лепом времену употпунили су фолклораши и фолклорашце Центра за културу општине Алибунар, а мислило се и на најмлађе посетиоце. За то су се, на опште задовољство деце, побринули бројни UV Dance аниматори.

                                                      (Фото: ТО општине Алибунар)

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.