ПРОЈЕКТИ СПРЕМНИ... а крајњи рок за реализацију је пет година

Панчево

Од Француске агенције за развој и Светске банке Граду Панчеву 2,5, милиона евра

ВЕЛИКА ПОДРШКА ЗЕЛЕНОЈ АГЕНДИ ГРАДА

Ово је заиста велика финансијска инјекција коју ћемо свакако употребити у складу са циљевима пројекта, а оно што је не мање значајно је и чињеница да ми као локална самоуправа већ имамо идеје и припремљене пројекте на које ћемо утрошити новац – истакао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева

У оквиру Пројекта локалне инфраструктуре и институционалног развоја (LIID), који заједнички спроводе Француска агенција за развој и Светска банка, међу 145 локалних самоуправа из Србије, које су добила средства за реализацију инфраструктурних пројеката, налази се и Град Панчево.

Од укупно одобрених 265,2 милиона евра, Граду Панчеву припало је два и по милиона евра, што ће значајно допринети реализацији више пројеката на плану зелене агенде и ифраструктурног урбаног развоја на територији целог Града.

Ево шта је тим поводом изјавио градоначелник Панчева Александар Стевановић:

Ово је велики дана за Град Панчево, као и за још 144 локалне самоуправе широм Србије, које су добиле до сада највећи износ средстава који је на овакав начин додељен локалним самоуправама. Ово је заиста велика финансијска инјекција коју ћемо свакако употребити у складу са циљевима пројекта, а оно што је не мање значајно је и чињеница да ми као локална самоуправа већ имамо идеје и припремљене пројекте на које ћемо утрошити новац који смо добили кроз Пројекат локалне инфраструктуре и институционалног развоја“ – истакао је градоначелник у изјави за РТВ Панчево , подсећајући и на пројекат који се већ реализује уз подршку Министарства заштите животне средине, а то је озелењавање и уређење хортикултуре на Градском кеју.

Рок за рееализацију LIID пројекта je 30. новембaра 2028. године, а одговорни носилац је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Србије.