ЗЕЛЕНА АГЕНДА... министарка Ирена Вујовић и већник Слободан Јованов

Вршац

ВЕЛИКИ ПОСАО У МАЛОМ РИТУ

• Граду Вршцу милион динара од Министарства заштите животне средине за реализацију значајног пројекта…

Град Вршац је у Министарству заштите животне средине потписао уговор о суфинансирању пројекта  пошумљавања деградираних површина Вршца и заштићеног подручја Вршачке планине – Мали Вршачки рит. У име Града Вршца, уговор са министарком овог министарства Иреном Вујовић, потписао је Слободан Јованов, члан Градског већа за пољопривреду и заштиту животне средине.

Укупна вредност пројекта износи 1.699.977 динара, од чега ће Министарство заштите животне средине у реализацији пројекта учествовати са 1.000.000 динара, док ће Град Вршац из градског буџета обезбедити преостали износ од 699.977 динара.
У оквиру овог пројекта, биће посађено око осам хектара нових шумских оаза у Малом Риту и шумском појасу код постројења за пречишћавање отпадних вода.

Иначе, Град Вршац је једна од 37 локалних самоуправа које су „прошле“ на конкурсу Министарства заштите животне средине у циљу побољшања квалитета ваздуха.

– Од великог је значаја што настављамо заједно да радимо на овим пројектима који доприносе побољшању квалитета ваздуха, а позитивно утичу и на водни ресурс и квалитет земљишта. Прошле године смо, захваљујући овом конкурсу, али и доброј сарадњи са локалним самоуправама, заједно засадили више од 150.000 садница широм Србије. Сада идемо даље, а добра вест је што је и ове године на конкурс пристигло доста квалитетних пројеката из различитих делова земље. Повећање процента пошумљености Србије је у складу са Зеленом агендом и то је наш заједнички циљ и задатак, и зато ћемо наставити из године у годину да одвајамо средства за ову намену – истакла је Ирена Вујовић, министарка заштите животне средине, након доделе уговора представницима 39 локалних самоуправа.