АЛИБУНАР... значајна подршка одрживом развоју општине

Прес

Општини Алибунар скоро милион и по евра од Пројекта ЛИИД

НОВА ПРИЛИКА ЗА НОВЕ ПРОЈЕКТЕ

• Општина Алибунар види ово као шансу да настави са радовима на унапређењу инфраструктуре, а самим тим побољшању и унапређењу услова живота својих грађана – истиче Зорана Братић, председница општине

Међу 145 локалних самоуправа у Србији, које су од Француске агенције за развој и Светске банке добила финансијску подршку за развој, налази се и Општина Алибунар.

Од укупно нешто више од 265 милиона евра, колико је Пројектом локалне инфраструктуре и институционалног развоја (ЛИИД), опредељено за Србију, а који реализује Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Општини Алибунар припало је 1.454.775 евра, што је за ову малу јужнобанатску општину изузетно значајна сума.

Ево шта о томе каже Зорана Братић, председница Општине Алибунар:

Ово су и те како значајна средства за општину Алибунар, а посебно имајући у виду да их је могуће користити и за више пројеката. Општина Алибунар види ово као шансу да настави са радовима на унапређењу инфраструктуре, а самим тим побољшању и унапређењу услова живота својих грађана. Овим путем захваљујемо се нашем руководству, председнику Републике Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије на свесрдној сарадњи и помоћи и настојањима у изградњи савремене, модерне и развијене Србије кроз јачање локалних самоуправа, поштујући принципе равномерног и одрживог развоја – истакла је Зорана Братић.

Иначе, ова средства се могу користити за пројекте које иду путем зелене агенде и одрживог развоја, како у сфери инфраструктурног опремања, тако и у заштити природних ресурса и очувању здраве животне средине, што је и у приоритетима активности Пројекта локалне инфраструктурног и институционалног развоја (ЛИИД).

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.