Вршац

Завршна конференција пројекта „Интегрисана подршка запошљавању ромског становништва“

ОБУЧЕНО 56 ЛИЦА И ДОДЕЉЕНО 66 СЕРТИФИКАТА

Протокол о сарадњи за сада потписало укупно 24 послодавца и представника невладиних организација.

У простору новоформиране “Мреже заједничке сарадње” у Вршцу,  одржана је завршна конференција пројекта Града Вршца “Интегрисана подршка запошљавању ромског становништва”.

У оквиру пројектних активности пројектни тим Града је реализовао обуке за оспособљавање за групу селектованих лица на пројекту. Овом приликом  обучено је укупно 56 лица, којима је  додељено 66 сертификата (јер је неколико лица завршило обуке за два занимања). У оквиру програма ових обука, полазници су били у прилици да одслушају теоретску наставу, али и да одраде практични део од укупно 240 сати зависно од занимања.

Пракса је реализована код вршачких послодаваца, од којих је један број већ исказао потребу за радним ангажовањем новообучених лица. Подизање  образовног статуса полазника обука и стицање нових знања и вештина даће у наредном период значајан допринос у подизању компетенција ових особа и њихових породица.

Укупна вредност овог пројекта била је 55.918,20 евра. Пројекат је започео 03.09.2019. и траје до 02.09.2020. Одрживост пројекта биће реализована кроз даље активности Мреже заједничке сарадње“ са којом је Протокол о сарадњи за сада потписало укупно 24 послодавца и представника невладиних организација.

Пројекат „Град Вршац – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.