Koвин

Обезбеђени пакети помоћи социјално угроженим пензионерима

А ЗА УСКРС – ПОКЛОН ПАКЕТИ ЗА…

• Помоћ у вредности од 2.268 динара стићи ће на кућне адресе 3.299 пензионера, чије су пензије ниже од 30.000 динара

У складу са закључком Покрајинске владе  и Наредбом Општинског штаба за ванредне ситуације, Привремени орган општине Ковин донео је Закључак, којим се одобрава набавка 3.299 пакета за кориснике пензија нижим од 30.000 динара, за исто толики број пензионера са територије општине Ковин.

,,На седници Привременог органа утврдили смо састав пакета који ће бити дистрибуиран на кућне адресе. Дали смо сагласност на вредност пакета у износу од 2.268 дин. Укупан износ пакета је 7 милиона 482 хиљаде динара. Такође, дата је  сагласност за набавку и дистрибуцију ових пакета на кућну адресу корисника. Наложили смо Центру за социјални рад Ковин да у сарадњи са повереницима цивилне заштите за територију наше општине организују расподелу и дистрибуцију пакета на кућне адресе“, изјавила је Сања Петровић, председница Привремног органа општине Ковин, захваљујући се свим волонтерима који ће извршити дистрибуцију пакета, и то најдаље до Ускрса.

Говорећи јуче за локални Бус радио, Сања Петровић се осврнула и на тренутну ситуацију у вези са епидемијом ЦОВИД-19 у ковинској општини.

,,У нашој општини ситуација је под контролом. Поновљена су нека сумњива тестирања од стране струке. После поновљених резултата, тестови су показали да су особе негативне. На данашњи дан у нашој општини има званично 2 регистрована случаја“.

Командант Општинског штаба апелује на суграђане да остану у својим домовима, да се придржавају прописаних мера које доноси Влада Србије у консултацији са струком.

Као и увек у кризним ситуацијама, а посебно током ванредних стања, и бројни волонтери Црвеног крста Ковин укључили су своје ресурсе у припрему пакета помоћи пензионерима. У овој активности учествовало је 11 „црвенокрсташа“, обучених раније кроз програм „Деловање у несрећама“, објављено је између осталог на фејсбук страници ЦК Ковин.

На фотографијама уз ову вест видљива је снага добровољаца, заједно у хуманој мисији су добровољци цивилне заштите, Црвеног крста и други солидарни суграђани.

(Према: Општински сајт)

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.