ГОДИНА ЧЕТРДЕСЕТА... Основна школа „Доситеј Обрадовић“

Опово

Обележен Дан ОШ „Доситеј Обрадовић“ и 40 година од…

ТО ЈЕ ИМЕ КОЈЕ СЕ С ПОНОСОМ НОСИ

• Ми као локална самоуправа блиско сарађујемо са Школом, јер нам је образовање свакако један од приоритета на нивоу локалне самоуправе – истакао је у поздравном говору Милош Марков, предсдник општине

Пре 40 година, 9. новембра 1982. године, ученици некадашње Основне школе „Моша Пијаде“ у Опову, преселили су се из дотрајалог објекта, и данас познатог под називом Мис Хелена, у нови школску зграду, која ће с поносом понети име великог српског просветитеља Доситеја Обрадовића.

Обележавању Дана школе и јубилеја боравка у новој згради присуствовао је и Милош Марков, председник Општине Опово.

Истичући да је образовање један од најважнијих приоритета локалне самоуправе, Милош Марков је подсетио да  „смо данас овде на обележавању Дана школе у Опову, а уједно  и јубилеја, 40 година од изградње објекта школе, тако да данас имамо више разлога за окупљање и једну симболичну прославу.“

ХОДНИК- ГАЛЕРИЈА… просветари просветиљу у част
  • Ми као локална самоуправа блиско сарађујемо са Школом, јер нам је образовање свакако један од приоритета на нивоу локалне самоуправе. Помажемо на оне начине на које у сарадњи са представницима школе дефинишемо као приоритете. Заједнички, пре свега инфраструктурно, опремамо наше школе. У овом тернутку у Сакулама се ради замена котла и доградња котларнице и циљ нам је да школски објекти буду што условнији и за децу и за просветне раднике. То је нека наша политика која је била у претходном периоду и тако ће бити и убудуће – напоменуо је  Милош Марков.

Уз присутво бројних гостију из свих сфера друштвене делатности, као и самих ученика и њихових наставника и професора, у великој и уређеној сали школе приређен је богат културно-уметнички програм.

Уз школски хор, у програму су учествовали и млади фолклораши, рецитатори, глумци… а свој први певачки и „свирачки“ наступ имала је група наставника, што је наишло на посебно одобравање и аплауз свих присутних.

БРОЈНА ПРИЗНАЊА УЧЕНИКА… и то је само један мали део

На пригодној свечаности говорио је и Славиша Мишков, директор школе, који је подсетио на велики значај ове образовне установе, која „више од 250 година просвећује генерације Опова и целе општине.“

Директор Мишков је најавио и уређење и ове зграде „како би била још пријатнија за боравак наше деце.“

Иначе, Основна школа „Доситеј Обрадовић“ је имала и три одељења: у Баранди, Сакулама и Сефкерину, да би одлуком Скупштине општине, од ове године, Баранда и Сакуле добиле своје матичне основне школе, а одељење ОШ „Доситеј Обрадовић“ остало је само у Сефкерину.

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.