Панчево

Уручене награде најбољим ученицима Града Панчева

ОВЕ ГОДИНЕ САМО 16, А ЗБОГ…

• Награђени су ученици који су постигли најбоље резултате на републичким и међународним такмичењима и олимпијадама из ликовне културе, сценског и филмског стваралаштва, физике и математике
• Ове године мање ученика због мање одржаних такмичења

Поводом Дана града, и ове године, упркос корони,  локална самоупрва није заборавила да награди најбоље ученике. Због мање одржаних такмичења, ове године било је и мање награђених ученика, само њих 16, док их је прошле године било преко 100.

Награде ученицима, који остварили одличне резултате на републичким и међународним такмичењима, уручили су  Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање и Драгољуб Цуцић, директор Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“.

Ове године 16 ученика је освојило прво, друго или треће место на републичким, међународним такмичењима и олимпијадама из ликовне културе, сценског и филмског стваралаштва, физике и математике, а  Град је ове године за њих одвојио средтва у износу од 125 хиљада динара.

Татјана Божић, чланица Градског већа,  честитала је најбољим ученицима на оствареном успеху и пожелела им је много среће и успеха у даљем раду:

– Прошле године у ово време, за Дан града, било је преко 100 ученика. Ове године такмичења нису одржана, одржана су само из наведених области, али као што видимо и из ових области наша децу су најбоља. Град је одвојио новац за награђивање ученика у сарадњи са Регионалним центром за таленте. Оно што смо још у току ове године издвајали, до сада смо издвојили око 1, 5 милиона за награђивање ученика, вуковаца основних школа, вуковаца средњих школа и студената који су остварили просек преко девет. И то је нешто на шта Град посебно обраћа пажњу и што посебно истиче као најлепшу слику града и наше омладине – истакла је Татјана Божић приликом обраћања награђеним ученицима.

А они су:

Душан Цвијетић, Милана Миљковић, Бојана Џантоски, Наталија Стојоски, Петар Бачкоња, Љубица Новаков, Никола Лав Брцански, Ања Шушњар, Огњен Шкрбић, Нора Абци, Лана Стојадинов, Јован Јованов, Љубодраг Радмиловић, Угљеша Кузманов, Лазар Бачкоња и Леа Петровић.

(Према: Градски сајт)

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево