БЕЗ ЗАНАТА... ваља указати на значај очувања занатских вештина

Вршац

Обележава се 200 година од оснивања занатске школе у Вршцу

СТАРИ ЗАНАТИ У НОВОМ РУХУ

На отварању изложне старих заната у Хемијско-медицинкој школи, Мирослав Лепир, члан Градског већа за образовање, истакао је значај очувања заната и подсетио да неке од њих освежене и модернизоване враћамо кроз дуално образовање

У оквиру програма обележавања великог јубилеја, 200 година од оснивања занатске школе у  Вршцу, који се реализује кроз три етапе.

Прва етапа била је изложба старих заната у Хемијско-медицинској школи, коју је, поред домаћина, организовао и Школски центар „Никола Тесла“.

Професори ових школа су са својим ученицима на креативан и аутентичан начин, кроз призму старих заната, представили профиле које образују у својим школама.

Изложбу су отвориле директорке школа, Снежана Илић и Жељка Радуловић, које су се захвалиле Граду Вршцу и дародавцима за реализацију програма обележавања јубилеја. Присутнима се обратио Мирослав Лепир, члан Градског већа за образовање, који је истакао значај очувања заната и подсетио да неке од њих освежене и модернизоване враћамо кроз дуално образовање.

Изложбу је посетио велики број ученика основних школа који су дошли са својим наставницима и директорима.

У наставку обележавању значајног јубилеја, следи квиз – стари занати, који ће се одржати у петак 13. октобра у ШЦ „Никола Тесла“, а централни догађај је Свечана академија у Народном позоришту „Стерија“, у понедељак, 16. октобра, у 19 часова.