УСПЕШНА ГОДИНА... Новица Јовановић

Разговор с поводом

Новица Јовановић, директор Туристичке организације општине Бела Црква

ВОЈВОЂАНСКА ВЕНЕЦИЈА, А ЈОШ НА ЈУГУ БАНАТА!

• Иза Туристичке организације општине Бела Црква је још једна туристички веома успешна година, а у нади да ће и нова, 2023. година бити подједнако добра, ових дана се много ради на припреми што разноврснијих новогодишњих програма

Бела Црква је и ове године, током лета била једна од најпосећенијих локација у овом делу Србије, посебно када су у питању домаћи туристи. Нетакнута природа која окружује Белу Цркву, седам уређених језера и шарм ове банатске вароши су само део туристичких потенцијала који сваке године привлаче све више посетилаца. А да се посетиоци што боље проведу у “војвођанској Венецији”, како ово банатско место називају због њених језера и других туристичких потенцијала, задужена је Туристичка организација општине Бела Црква.

ТО ЈЕ ТА ВЕНЕЦИЈА… летња чаролија на Главном, од седам језера

– Туристичка сезона у овој календарској години је била изузетно успешна за Туристичку организацију општине Бела Црква, највише зато што смо током ове године успели реализовати све оно што смо и планирали. Треба имати на уму да је ове године сезона у Белој Цркви потрајала мало дуже тако да су наши капацитети, највише због поделе бесплатних ваучера, током овог лета били попуњени чак и током септембра. Обично је почетак овог месеца, када креће школска година, крај туристичке сезоне у нашем месту, али ове године грађани су доста користили те ваучере које субвенционише влада Републике Србије тако да је и Бела Црква имала посетиоце дуже него обично – каже директор Туристичке организације општине Бела Црква Новица Јовановић.

БРЕНД… Белоцрквански карневал

Како директор Јовановић даље каже, и ове године туристичка сезона у Белој Цркви отворена је традиционалним Белоцркванским карневалом, а током лета, Туристичка организација је реализовала бројне манифестације међу којима наш саговорник издваја “Лето у парку”, манифестацију која је реализована током викенда у јулу и августу ове године. Поред тога, и овог лета у функцији је био туристички возић, који је посетиоце Беле Цркве превозио својом трасом на којој су они могли видети све оно што чини богату туристичку понуду “војвођанске Венеције”, напомиње наш саговорник и наводи да је Туристичка организација петком и суботом увече организовала и туристичке обиласке Беле Цркве, када је за то било довољно заинтересованих.

Једна од тих локација коју посетиоци Беле Цркве не би требали да пропусте је Видиковац “Три крста” који је прошле године, уз финансијску подршку надлежног министарства туризма уређен. Уређена је расвета, постављене су клупе и панорамски телескоп тако да посетиоци Беле Цркве са овога места могу видети цео град и његову околину.

Кад је реч о активностима Туристичке организације општине Бела Црква за неки наредни период, директор Јовановић каже да ће се доста тога радити и током предстојећих новогодишњих празника.

– И ове године ћемо, уз подршку локалне самоуправе, поставити клизалиште, као и прошле године. Ако временски услови то дозволе, биће то већ за католички Божић ће наши суграђани моћи да уживају у активностима на клизалишту које ће бити постављено на истој локацији као и прошле године, између пијаце и аутобуске станице. Клизалиште ће, како је планирано, радити од 25. децембра до 15. јануара следеће године и надамо се да ће и ове године, као и прошле, посета бити добра, као и да ће грађани Беле Цркве бити задовољни овим клизалиштем – наводи директор Туристичке организације и додаје да ће ове године, поред клизалишта, за предстојеће празнике бити организован и Божићни базар који ће, како он каже, бити организован у сарадњи са удружењима жена са целе територије општине, дакле са удружењима како из саме Беле Цркве тако и из свих насељених места ове општине. План је да се Базар одржи у Градској галерији 29. и 30. децембра, што је добар термин јер одговара и потенцијалним посетиоцима, али и онима који се желе представити на овом Базару, оцењује наш саговорник. Директор Јовановић наводи да ће се током празника, као и претходних, и ове године одржати још један “Дочек подводног Деда Мраза”, манифестација коју ће Туристичка организација реализовати у сарадњи са Клубом подводних активности, а која ће се одржати 30. децембра на Градском језеру у Белој Цркви.

А НА ЈЕЗЕРУ… поред летњих, и зимске чаролије

Директор Јовановић наглашава да Туристичка организација општине Бела Црква има подршку локалне самоуправе у реализацији свих својих активности, посебно у организацији туристичких манифестација.

УЛИЦАМА ГРАДА… возић, да се види оно што треба видети

– Општина је ове године успела да, поводом Нове године, обезбеди средства за новогодишње пакетиће намењене свој деци до 10 година старости са територије Беле Цркве. Подела пакетића ће бити организована, као и прошле године, уз богат пригодан програм и новогодишњи ватромет. Тачан датум још увек не знамо, али ће то бити пар дана пре дочека, свакако ћемо грађане на време обавестити – напомиње директор Туристичке организације општине Бела Црква Новица Јовановић.

(Старт 013)

Пројекат „Општина Бела Црква данас  – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Бела Црква.