УСПЕШНА САРАДЊА... стисак руке који то потврђује

Панчево

Министар културе „донео“ три уговора за подршку пројектима три установе културе

ПОСЕТА КОЈА ГРАДУ ДАЈЕ ВЕТАР У ЛЕЂА

Министарство културе обезбедило је 10,7 милиона динара за пројекте панчевачког Народног музеја, Завода за заштиту споменика културе и Историјског архива

Данас је у Панчеву боравио Никола Селаковић, министар културе, кога је у Народном музеју угостио Александар Стевановић, градоначелник Панчева.

Разлог за посету министра Селаковића био је више него добар. Наиме, Министарство културе обетзбедило је 10,7 милиона динара за реализацију три пројекта три културне установе у Панчеву.

Уговори су потписани са в. д. директора Народног музеја Мирославом Бирцлином, Завода за заштиту споменика културе Грозданом Миленков и Историјског архива Браниславом Милковић.

„Министарство културе наставља да буде верни и добар партнер Граду Панчеву. Надам се да ћу бити у прилици да ускоро дођем целодневно у Панчево и да се сретнем са свим директорима установа културе и са представницима града, од градоначелника до већника задужених за област културе како бисмо разговарали и о будућим пројектима стратешке сарадње између Републике и седишта Јужнобанатског управног округа, са циљем да културне садржаје и културни живот овог лепог града и Баната учинимо што бољим“, рекао је Никола Селаковић.

Узвратио је Александар Стевановић, који је најпре подсетио да је у последње четири године Министарство кулуре уложило више од 80 милиона динара за 122 пројекта у области културе у Панчеву, а онда додао:

„Ми константно истичемо колико је култура у граду Панчеву важна. Наставићемо да причамо о великим пројектима у култури које ћемо реализовати, као и које ћемо у даље подржавати. Данашња посета министра Селаковића нам даје ветар у леђа и сарадња коју смо до сада имали са ресорним министарством је била сјајна. Радујем се даљој сарадњи, јер сам сигуран да ћемо будуће важне пројекте у области културе заједничким снагама успешно реализовати и на тај начин изаћи у сусрет свим жељама које су наши суграђани исказали као значајне за живот у области културе“, рекао је градоначелник Стевановић.

(Фото: еПанчево)