Признање је у име НИС-а примила Јелена Станковић, руководилац Службе за односе са инвеститорима

Награда Београдске берзе

НИС-у уручена Златна плакета за односе са инвеститорима

ПОДСТРЕК ЗА НОВЕ ИСКОРАКЕ

• НИС добитник овог вредног признања шести пут од почетка додељивања награде Београдске берзе

НИС а.д. Нови Сад је другу годину заредом добитник Златне плакете Београдске берзе за најбоље односе са инвеститорима. Ово признање је нова потврда да је домаћа инвестициона јавност препознала опредељење НИС-а да о својим активностима правовремено и свеобухватно информише акционаре и инвеститоре и да односе са њима гради на међусобном поверењу и двосмерној комуникацији.

За НИС, ова награда, која је компанији додељена шести пут од почетка додељивања награде Београдске берзе, уједно представља и подстрек да настави да унапређује своју пословну праксу у овој области и буде пример другим компанијама у Србији и региону.

Награда је утолико значајнија јер је додељена у конкуренцији 16 компанија, а о признању је одлучивала стручна комисија у којој су били угледни финансијски аналитичари и универзитетски професор. Признање је додељено на основу процене 35 критеријума отворености компанија према инвестиционој јавности, међу којима су објављени актуелни и историјски извештаји, информације о перформансама компаније на тржишту капитала (цена акција и вредност промета), присутност компаније на друштвеним мрежама, постојање објављених контаката и аудио и видео записа за инвеститоре на интернет презентацији компаније, објављени извештаји о одрживом развоју, итд.

Златна плакета за односе са инвеститорима у 2018. години НИС-у је уручена на Међународној конференцији Београдске берзе која је, 15. новембра, одржана у Београду. Признање је у име НИС-а примила Јелена Станковић, руководилац Службе за односе са инвеститорима.

„За нашу компанију ово је велико признање и покушаћемо да и у наредном периоду оправдамо указано поверење, као и да будемо још бољи. Надамо се даљој успешној сарадњи и новим пословним изазовимаˮ, рекла је Јелена Станковић.

На конференцији Београдске берзе инвестиционој јавности је представљен и пројекат «Дубока прерада», кључни пројекат друге фазе модернизације Рафинерије нафте у Панчеву. О овој  инвестицији вредној 300 милиона евра присутнима је говорио Андреј Дјуг, директор Сектора за подршку пројекту који је истакао да ће након реализације пројекта рафинерија у Панчеву по дубини прераде бити у рангу најбољих светских рафинерија.

Он је навео да се комерцијални рад постројења за дубоку прераду са технологијом одложеног коксовања планира за трећи квартал 2019. године. За грађане ће то пре свега значити веће количине најквалитетнијих горива домаће производње, али и почетак производње кокса, производа који се сада увози у нашу земљу. Поред тога, овај пројекат има и значајне еколошке предности, међу којима је и стицање услова за престанак производње мазута са високим садржајем сумпора чиме ће бити унапређена заштита животне средине у целој Србији.