Фото: Марко Крунић

Представљамо…

Николина Tрнић, мис фотогеничности на избору Мис Србије 2024. године

НОВОСЕЉАНКА НА ПУТУ КОЈИ СЕ ПОЈАВЉУЈЕ

    • Хтела сам да изађем из своје зоне комфора и докажем себи да је могуће остварити своје наjлуђе снове, независно од тога одакле сам или колико имам година,  а све у складу са  Румијевим речима „Када почнете ходати по путу, пут се појављује“!

 

Овогодишња Мис фотогеничности на избору за Мис Србије, одржаном 19. јуна у Београду, је Новосељанка Николина Трнић, ученица Економско-трговинске школе у Панчеву, која је трећи разред завршила са петицама из свих предмета, баш као и претходна два  и свих осам у ОШ „Жарко Зрењанин“ у Банатском Новом Селу. Ово је њен први разговор за новине и први одговор на питање о мотивима пријаве за учешће на избору за Мис Србије:

  • Хтела сам да изађем из своје зоне комфора и докажем себи да је могуће остварити своје налуђе снове, независно од тога одакле сам или колико имам година. Слушала сам Румијеве речи: “Када почнете ходати по путу, пут се појављује“, и скупила храбрости да направим тај круцијални први корак, а после успешног првог, зна се. Са задовољством похађам  Економско-трговинску школу „Паја Маргановић“ у Панчеву, одлична сам ученица, са просеком  5,00. Сматрам да ми је школа дала одличну базу да усмерим и своје будуће студије ка економији, а сада после овог разговора, можда и ка новинарству, што да не?
Фото: Бојан Данчуо

Поред успешног похађања школе, успешно се бавим и пилатесом, рекреативном одбојком и једном од мојих великих страсти, учењем језика, тако да, пошто сам  усавршила енглески, сада усмерена  ка шпанском језику. Наравно, не могу заборавити своју љубав према читању. Мој спектар преферираних жанрова је свеобухватан, почевши од психологије, говора тела, емоционалне интелигенције и схватања себе, до фантазије и класика.

На питање колико је образовање битно, па и у оваквим приликама, Николина одговора:

-Верујем да је образовање неопходно за сваку особу, не само за мисице, јер је образовање главно стредство изражавања спознавања света и воље за бољитком, као и начин да допринесемо и вратимо “дуг“својим заједницама на најкориснији начин. Управо зато нам је „Miss Yu“ компанија, на челу са Весном де Винчи, обезбедила стипендије на Факултету примењене екологије „Futura“. Колико год академско образовање било битно, такође желим да истакнем важност општег знања, које се стиче кроз развијање међуљудских односа и свакодневних активности на које често ни не обраћамо посебну пажњу. У нашој заинтересованости управо лежи тајна комплетког животног образовања.

Фото: Бојан Данчуо

Када говори о припрема за учешће на избору за Мис Србије, наша, не само лепа, него и елоквентна саговорница каже да су оне „биле незаборавне.“

  • Ово је искуство које се не пружа свакој девојци и зато сам безмерно захвална што сам имала прилику да будем једна од изабраних. Примене су обухватиле сваки аспект живота, почевши од физичке активности и здравља, што смо постизале кроз кондиционе тренинге и клинички пилатес са Мајом Витворт и учења кинеске медицине, као и тај чиа са учитељем Драгом Вулиновићем. Омиљено предавање ми је убедљиво била школа изражајности и усавршавање јавног говора, једне од најбитнијих вештина за нашу професију, са глумцем Миланом Босиљчићем, као и такмичење брзе шминке и фризуре, на коме сам однела победу, за свега два минута.

Иако су ове припреме биле конкретно за Мис Србије, сигурна сам да ће ми стечена исуства помоћи у побољшању своје свакодневне рутине и стила живота. Научила сам значај здраве исхране и физичке активности, као и неговање своје психе и духа, али сам и упознала дивне и велике људе. Припреме за Мис Србије су ми дале увид у вишу димензију живота коју планирам, у свом даљем раду, да поделим са  својим окружењем у свакој прилици у којој се будем налазила, завршава наша саговорница, Николина Трнић, мис фотогеничности Србије у 2024. години.

Честитамо јој на ономе што смо чули и захваљујемо на ексклузивном разговору за Старт 013.

С. Батало