ДИРЕКТОР, ДРАМАТУРГ. ПИСАЦ... Катарина Николић Ралић испред оповачке Галерије

Опово

Одржана манифестација „Дани Африке у Опову“

НЕ ЗАБОРАВЉАТИ ЛЕКЦИЈЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ

• Овако нешто морало би постати традиција

У сарадњи са Музејом афричке уметности, а под покровитељством покрајинског Секретаријата за културу, у Опову је у Галерији „Јован Поповић“ током првих осам дана октобра одржани су „Дани афричке културе у Опову“, који ће,  изложбом „Трагање по Африци“, трајати до 29. октобра.

Од Катарине Николић Ралић, директорке Општинске библиотеке, сазнали смо да од 1. октобра, када је отворена,  за недељу дана изложбу посетило преко 200 деце из општине Опово, као и неколико стотина одраслих љубитеља уметности.

-Ова манифетација је од великог значаја за развој културе у локалној заједници јер, пре свега, кроз образовање уважава и афирмише  друштвене и културолошке разлике и остварује размену знања двеју култура, као и пронакажење различитих решења у уметности, али и у свакодневном животу – напомиње Катарина Николић Ралић.

РАДИОНИЦА… Марио Леоне Бралић, са децом, у трагању за заборављеним лекцијама
(Фото: Чеда Вучковић)

Намера је организатора да овакве манифестације постану традиција и да што више културних различитости буде доступно грађанима општине Опово.

Овом оригиналном пројекту прикључио се велики број јавних установа из оповачке општине, а сама изложба „Трагање по Африци“, Мариа Леонеа Бралића, биће отворена до 29. октобра.

Марио Леоне Бралић је, осим изложбе, урадио и радионицу за децу, под називом „Трагање за заборављеним лекцијама цивилизације“,  на којој је, на њему својствен начин, причао о својим истраживањима и путовањима широм Африке, што су оповачки ученици с пажњом пратили.

ЊИХОВО ВИЂЕЊЕ… изложба дечјих радова у холу Основне школе „Доситеј Обрадовић“

Манифестација са учешћем деце завршена је изложбом дечјих радова, под називом „Моја афричка прича“,  у холу оповачке ОШ „Доситеј Обрадовић“.

(Старт 013)

 

 

Пројекат „Опово – сва четири насеља са све четири стране општине“ суфинансира Општина Опово

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства